مروری بر مهمترین خبرهای اقتصادی امروز

قاچاقی دود نكنید!

قاچاقی دود نكنید! اچ پی: با عنایت به اینكه نظارت های بهداشتی مرسوم بر سیگارهای قاچاق وارداتی وجود ندارد مصرف كنندگان بهتر است از مصرف این سیگارها خودداری كنند.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، مصرف سیگار واقعیتی است كه وجود دارد هر چند كه هنوز علم به پاسخ این پرسش نرسیده كه چرا بعضی از افراد برای از بین بردن سلامتی خود حاضر به خرج پول و خرید و دود كردن سیگار هستند.
در این شرایط مشكل اصلی آن است كه علاوه بر مضررات بی شماری كه سیگار دارد بعضی از مصرف كنندگان سیگار با صدمه های مضاعفی هم روبرو هستند كه مربوط به سیگارهای قاچاق است.
گفته می گردد كه بخش قابل توجهی از سیگارهای بازار مربوط به سیگارهایی است كه به صورت غیرقانونی و از مبادی غیر رسمی وارد می شوند.
طبیعی است كه نظارت های مرسوم بهداشتی وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد بر سیگارهای قاچاق وارداتی وجود ندارد و در همین زمینه هم اخبار مختلفی مربوط به مضررات و مشكلات این سیگارها به گوش می رسد.
در این شرایط امروز در گزارشی اسامی سیگارهای قاچاق اعلام گردید. شما می توانید با كلیك بر روی این لینك سیگارهای قاچاق را شناخته و خویش را از مضررات آنها مصون نگه دارید.
مراقب لوازم آرایشی قاچاق هم باشید!
اما این تنها خبر مربوط به قاچاق كالا نیست. در خبر دیگری در همین رابطه امروز اعلام گردید كه افزایش ۱۰ درصدی عوارض و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی در حالی به گمركات ابلاغ گردیده كه سود حاصل از این افزایش تعرفه احیانا به جیب قاچاق چیان خواهد رفت.
در این رابطه رئیس هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان فرآورده های شوینده، آرایشی و بهداشتی در واكنش به این اقدام گفته كه "تولیدكنندگان موافق افزایش گمركی لوازم آرایشی نیستند، چون كه به باعث آن شاهد افزایش قاچاق و تاثیرات منفی در این بخش خواهند بود".
البته مبحث قاچاق لوازم آرایشی به ایران مربوط به روز گذشته و امروز نیست و همواره بخش اعظمی از واردات این محصولات با استفاده از مبادی غیررسمی انجام شده است كه این مورد منطق افزایش میزان تعرفه واردات را برای این محصول می كاهد و به نظر می رسد كه با این اوصاف تولیدكننده و واردكننده از این مورد متضرر شده و در نهایت سود اصلی را از این افزایش تعرفه، قاچاق چیان می برند.
در این شرایط مصرف كنندگان لوازم آرایشی بهتر است در خرید و استفاده از این لوازم هم نهایت دقت را داشته باشند تا دچار عوارض بهداشتی احتمالی نشوند.
به جای "سكه"، "صندوق سكه" بخرید
این روزها كمتر كسی را می بینید كه حرف از خرید سكه و طلا یا حتی ارزهای خارجی و مسكن به میان نیاورد. هر كسی برای حفظ ارزش سرمایه اش یا كسب اندكی سود دل به دریا می زند و سرمایه ای كه به سختی آن را به دست آورده وارد بازار می كند. در این میان بازار سكه و طلا از جذابیت سنتی و البته ثبات بیشتری برخوردار می باشد. افرادی كه نوسان شدید ارز را ریسك بزرگی می دانند یا از خرید مسكن با قیمت های آن چنانی ناامید شده اند، سراغ فلز گرانبهای طلا می روند؛ اما خرید این فلز پرارزش آن طور كه به نظر می رسد هم ساده نیست.
ممكن است خریدار سكه و طلای تقلبی تحویل بگیرد و نهایتا زمان فروش متوجه كلاهی كه برسرش رفته شود یا در زمان نامناسب و سقف قیمت ها اقدام به خرید كند كه در هر دو صورت نتیجه ای جز ضرر نخواهد داشت. پس راهكار چیست؟ چطور می توان از این فلز گرانبها برای سرمایه گذاری با حدی از ریسك منطقی استفاده كرد؟ پاسخ ساده است؛ صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر سكه طلا. این صندوق ها روش نوینی برای سرمایه گذاری غیرمستقیم هستند كه هم نیاز مخاطبان بازار سرمایه را جواب می دهد و هم چالش ها و دغدغه های خرید سنتی طلا را به دنبال ندارند. درباره سرمایه گذاری در این صندوق ها حجت اله نصرتیان - كارشناس بازار سرمایه و مدیرعامل شركت سبدگردان انتخاب مفید - توضیحاتی داده كه می توانید متن آنرا در این لینك بخوانید.
دانشجویان متقاضی ارز بخوانند
در نتیجه اجرای سیاست های جدید ارزی دولت، دانشجویان در شرایط تازه ای برای دریافت ارز قرار دارند. در آخرین تغییرات دانشجویان مقطع لیسانس هم به جمع دریافت كنندگان ارز اضافه شدند.
از جمله گروه هایی كه قبلا ارز مبادله ای دریافت می كردند، دانشجویان بودند كه در سیاست های جدید ارزی برای آنها هم شرایط تازه ای تعریف شده و در ایام اخیر هم با تحولاتی همراه شد. در آخرین تغییراتی كه در مجموعه قوانین و مقررات ارزی برای تامین ارز دانشجویی در نظر گرفته شده، در شش مورد مراحل دریافت ارز تعریف شده است. اول اینكه تامین و انتقال ارز دانشجویان بورسیه با عرضه درخواست وزارت های علوم، تحقیقات و فناوری و همینطور بهداشت و درمان و با امضای ذیحساب یا مدیر مالی و معاونت مربوطه به هر كدام از وزارتخانه ها و بر مبنای نرخ روز از جانب بانك مركزی انجام می گردد.
تا پیش از این پرداخت ارز دانشجویی به دانشجویان فوق لیسانس به بالا انجام می شد، اما در آخرین تغییرات اعمال شده پرداخت هزینه های اقامت در مورد دانشجویان مقطع لیسانس با شرط اینكه تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری دانشجو بوده و در حال تحصیل باشند صرفا بابت ترم تحصیلی جاری و ترم های تحصیلی آتی آنها پرداخت می گردد.
دیگر شرایط دریافت ارز دانشجویی را با كلیك بر روی این لینك بخوانید.
خودروسازان دلشان را خوش نكنند
در خبر قابل توجه دیگری رییس سازمان ملی استاندارد ایران در آستانه فاز دوم اجرای طرح استانداردهای ۸۵گانه خودرویی تصریح كرد كه موعد زمانی و موارد استانداردهای تعیین شده دچار تغییر نمی گردد.
نیره پیروزبخت در این رابطه اظهار كرده است: " آنچه كه باید تاكید نماییم كه استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی تغییر نمی نماید. مساله ای در ارتباط با استانداردهای الزامی و اختیاری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان شد كه در ارتباط با این مساله شفاف سازی های لازم صورت گیرد.
۸۵ استاندارد خودرویی برای خودروهایی كه از ابتدای دی ماه سال ۱۳۹۶ وارد كشور شوند حتما باید رعایت شود و بطور قطع خودرویی هم كه در حال تولید هستند باید رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی را در دستور كار قرار دهند، چون كه در غیر این صورت در آینده به مشكل برمی خورند. از ابتدای دی ماه سال ۱۳۹۷ هم سازمان ملی استاندارد ایران كنترل و نظارت خویش را در مورد خودروهایی كه در داخل تولید می شوند آغاز می كند و خودروسازان تا تاریخ اشاره شده فرصت دارند تغییرات مورد نظر را اعمال كنند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت تصور كرده بود كه سازمان ملی استاندارد ایران از ابتدای دی ماه سال ۱۳۹۸ بازرسی و نظارت بر رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی را آغاز می كند و بنابراین هم درخواست نمودند كه اجرای این طرح یك سال به تعویق بیفتد. گفتنی است؛ بعد از شروع تاریخ مذكور ممكن است فرآیند بررسی و نظارت به طول بنیجامد و حتی یك خودرو حدود ۱.۵ سال بعد با توقف خط تولید روبه رو شود، اما مبحث قطعی این است كه از ابتدای دی ماه سال جاری كنترل و بازرسی توسط سازمان ملی استاندارد در مورد رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی آغاز می شود".
بی تاثیری خروج اروپایی ها بر بازار خودرو
اما در خبری باز هم مربوط به صنعت خودرو یك كارشناس اظهار نمود كه خروج شركت های اروپایی از ایران تاثیری بر صنعت و بازار خودرو نخواهد داشت.
امرالله امینی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این رابطه اظهار كرده است: " تیراژ تولید خودروهای مشترك تولیدی با خودروسازان اروپایی بسیار محدود است؛ ازاین رو قطع تولید آنها تاثیری بر صنعت و بازار خودروی ایران نخواهد داشت. البته تردیدهایی كه مرتبط با ادامه همكاری خودروسازان اروپایی پیش آمده فرصت مناسبی است تا خودروسازان بر پروژه تولید پلتفرم و خودروهای ملی متمركز شوند".
چندی پیش شركت پژو سیتروئن اعلام نمود كه به دنبال خروج آمریكا از برجام، فعلا فعالیت های خود در ایران را تعلیق می كند. در واكنش به این اتفاق كارشناسان این اقدام پژو سیتروئن را به "خودزنی" خودروساز فرانسوی تعبیر كردند.
به گفته آنها "با توجه به اینكه پژو پیش از این برای بازگشت دوباره به ایران مجبور به پرداخت غرامت چند صد میلیون یورویی شده بود و هم پژو و هم سیتروئن در فعالیت های خود در ایران اقدام به سرمایه گذاری قابل توجهی كرده اند و امكان خروج سرمایه گذاری انجام شده را هم ندارند با توقف فعالیت در ایران این شركتها اقدام به خودزنی كرده اند".
بورس بازان همچنان محتاطند
مدتی است كه از خروج یك جانبه آمریكا از برجام می گذرد. در فروردین ماه و اوایل اردیبهشت با عنایت به احتمال خروج آمریكا از برجام بورس تهران واكنش نشان داد و با كاهش مستمر شاخص مواجه گردید اما پس از اعلام رسمی این اتفاق با عنایت به كاهش قیمت سهم ها در ماه های قبل و همینطور كاهش ابهامات درباره برجام روند معاملات به گونه ای بود كه شاخص حتی با رشد مواجه گردید، هرچند كه خرید حقوقی ها در آن مقطع در رشد قیمت ها بی تاثیر نبود.
هر چند كه اتحادیه اروپا بر ماندن بر برجام تاكید دارد اما تعدادی شركت های اروپایی كه در این مدت با تعدادی از شركت های ایران قرارداد بستند، به تعلیق فعالیت خود در ایران اقدام نموده اند و در عین حال تعدادی از شركت ها درخواست داده اند تا آمریكا آن ها را از تحریم ها معاف كند تا بتوانند با ایران مراودات تجاری داشته باشند.
این موضوعات امروز بیش از گذشته بر بازار سهام ایران سایه دارد و معاملات را با تردید و احتیاط جلو می برد. این روزها تعدادی از حقوقی هایی كه در خلال ماه گذشته اقدام به جمع آوری سهم های فروخته شده توسط حقیقی ها كرده بودند، در حال عرضه هستند و فشار عرضه در سهم هایی سبب شده قیمت ها كاهش یابد.
معامله گران بورسی امروز با احتیاط به داد و ستد اقدام نمودند اما در نهایت فشار عرضه در بعضی از سهم ها سبب كاهش نماگر اصلی بازار سرمایه شد.
نگاهی به آینده وضعیت اقتصادی
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تهران با اشاره به تاثیر نوسانات قیمت و صادرات نفت بر اقتصاد، رشد یا عدم رشد اقتصادی در ایران را تا حدود بسیار زیادی ناشی از تحولات این حوزه ارزیابی كرد.
وحید شقاقی شهری درباره اثرات خروج آمریكا از برجام بر میزان رشد اقتصادی اظهار كرده است: " واقعیت این است كه اقتصاد ایران همچنان تابع نفت می باشد. ما در سال ۱۳۹۱ در ایران رشد اقتصادی منفی ۶.۸ درصدی را تجربه كردیم كه در آن سال ارزش افزوده بخش كشاورزی ۴.۷ درصد، بخش صنعت و معدن ۲.۳ درصد، خدمات ۱.۵ درصد و اما ارزش افزوده بخش نفتی ما منفی ۳۶.۵ درصد بود؛ به همین نسبت ما در سال ۱۳۹۵ كه رشد اقتصادی معادل ۱۲.۵ درصد را داشته ایم، ارزش افزوده بخش كشاورزی ۴.۲ درصد، صنعت و معدن ۲.۲ درصد، خدمات ۳.۶ درصد و اما ارزش افزوده بخش نفتی ما حدود ۶۱.۶ درصد بود. این مورد نشان داده است كه اساسا نفت اثر زیادی بر میزان رشد اقتصادی ایران دارد؛ به صورتی كه حدود ۹.۸ درصد از رشد اقتصادی در كشور ما سهم نفت است".
متن كامل تحلیل این استاد دانشگاه را می توانید با كلیك بر روی این لینك بخوانید.
یاهو مسنجر می رود
شركت یاهو اخیرا اعلام نموده كه می خواهد تا یك ماه دیگر به عمر قدیمی ترین پیام رسان جهان، یاهو مسنجر، آخر دهد. یاهو مسنجر كه به صورت قطع یكی از مهمترین خاطرات نوجوانان و جوانانی را كه تازه با اینترنت آشنا شده بودند، تشكیل می دهد، حالا به آخر عمر خود نزدیك شده است.
شركت یاهو – توسعه دهنده پیام رسان یاهو مسنجر – اخیرا در بیانیه ای عنوان كرده است كه می خواهد عمر یاهو مسنجر را تا ۱۷ ژوئیه به آخر برساند. بدین ترتیب از كاربران این پیام رسان قدیمی درخواست كرده است كه تا پیش از این تاریخ در صورت نیاز، تمامی اطلاعات خویش را از آن استخراج كنند و از آخر كار آن آگاهی یابند.
بسیاری از كارشناسان و تحلیلگران بر این باورند كه دلیل براندازی حكمرانی چندین و چند ساله قدیمی ترین پیام رسان جهان توسط یاهو، شركت سازنده و توسعه دهنده اش، بسیار مبهم و سوال برانگیز است، اما این شركت در بیانیه ای كه خود منتشر نموده است این چنین نوشته است: " با اینكه ما مطلعیم تعداد زیادی از كاربران وفادار همچنان از این سرویس یاهو استفاده می نمایند، اما با عنایت به پیشرفت روزافزون و خیره كننده علم و تكنولوژی در زمینه اپلیكیشن های پیام رسان و شبكه های اجتماعی تصمیم گرفته ایم كه ابزار، پلتفرم و سرویس های جدید و به روز دیگری را جایگزین این سرویس قدیمی نماییم و نظر خیل عظیمی از كاربران جهان را به خود جلب نماییم. بدون شك، كاربران بعد از آشنایی و استفاده از سرویس های جدید یاهو، از این تصمیم كنونی ما خوشحال و خشنود خواهند شد".
البته یاهو اعلام نموده است كه كاربران یاهو مسنجر قادر خواهند بود با استفاده از یاهو آی دی خود، تاریخچه مكالمات خویش را بر روی كامپیوتر خود دانلود و ذخیره سازی كنند.
طرفداران بازی های آنلاین بخوانند
یكی از طریق های استفاده از بازی های آنلاین چندنفره، پلتفرم استیم است، اما كلاهبرداران می توانند از روش های مختلفی بهره برده و با جعل هویت اكانت های معتبر استیم و یا پیشنهادهای مالی وسوسه انگیز، به حساب استیم شما دسترسی پیدا كرده و حتی ایمیلتان را در اختیار بگیرند.
استیم (Steam) یك سكوی توزیع دیجیتال است كه برای بازی ویدئویی چندنفره و مدیریت حقوق دیجیتال توسط شركت والو توسعه یافته است. این پلتفرم برای توزیع بازی های كامپیوتری و رسانه های مرتبط آنلاین استفاده می گردد به صورتی كه داده های در رابطه با آن ها توسط بازی سازان یا توسعه دهندگان مستقل كوچك تر به خانه های نرم افزار بزرگتر به اشتراك گذاشته می گردد.
شركت والو در اكتبر ۲۰۱۲ خصوصیت جدیدی را فراهم نمود تا داده هایی از نوع غیر بازی های كامپیوتری هم در محیط انجمن استیم به اشتراك گذاشته شود كه این خود شامل قابلیت های گسترده ای شامل فهرست دوستان، گروه ها، ذخیره سازی ابری داده ها، چت صوتی و تصویری بازی سازان برای بازی های آنلاین و... هم می گردد.
شركت استیم برای سهولت خرید و فروش آیتم ها ارزی با نام استیم والت (Steam wallet) به وجود آورده است كه می توان آن را به شكلی ارز دیجیتالی دانست. ارزش مالی بالای آیتم ها و وجود استیم والت دلیل خوبی برای حضور كلاهبرداران اینترنتی در این زمینه است. روش های كلاهبرداری كه اكثرا در ایران صورت پذیرفته، توسط وب سایت پلیس فتا توضیح داده شده كه می توانید جزئیات آنرا با كلیك بر روی این لینك بخوانید.



1397/03/21
14:42:13
5.0 / 5
4533
تگهای خبر: آنلاین , استاندارد , اینترنت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی