گوگل جنجال موتور جستجوی سانسور شده در چین را تمام كرد

گوگل جنجال موتور جستجوی سانسور شده در چین را تمام كرد اچ پی: مدیرعامل گوگل اخیرا به اعتراضات گسترده در فضای مجازی به همكاری این شركت با دولت چین درباره برقراری موتورجستجوی سانسور شده در این كشور واكنش نشان داده است.


به گزارش اچ پی به نقل از وب سایت engadget، چندی قبل بود كه اخباری در فضای مجازی از بازگشت دوباره شركت گوگل به بازار چین و احتمال همكاری آنها برای توسعه یك موتور جستجوی اختصاصی كه مورد تایید دولت چین باشد و به صورت هوشمندانه نتایج جستجو را برای كاربران چینی سانسور كند، منتشر گردید كه پس از آن بارها توسط مقامات گوگل رد و تكذیب شد. اما حالا به نظر می آید كه این پروژه بسیار نزدیكتر و واقعی تر از آن چیزی است كه تصور می شد چراكه حالا مدیرعامل گوگل به اعتراضات بعضی از كاربران در این خصوص واكنش نشان داده است.

ساندار پیچای – مدیرعامل گوگل – اخیرا در جریان بیست و پنجمین كنفرانس WIRED در واكنش به آن دسته از كاربرانی كه از همكاری گوگل با دولت چین در مورد راه اندازی یك موتور جستجوی محلی كه محتوای غیرقابل قبول دولت این كشور را به صورت خودكار و اتوماتیك سانسور می كند، ناخشنود بوده و اعتراض خویش را به گوش این غول تكنولوژی آمریكایی رسانده بودند، سخنرانی كرده و گفته است كه بزرگترین وظیفه و هدف گوگل همواره اطلاع رسانی برای تمام مردم جهان بوده است و این شركت به دلایل سیاسی نمی خواهد هدف خویش را فراموش كند.

چند سال پیش شركت آمریكایی گوگل تحت تاثیر قوانین محدودكننده و سخت گیرانه دولت چین، اعلام نمود كه دیگر با این كشور همكاری نمی كند و بنابراین هم خیلی از سرویس های خویش را در این كشور از دسترس خارج كرد.

چین یكی از معدود كشورهایی است كه قوانین و مقررات محدودكننده و سخت گیرانه ای جهت استفاده از خدمات اینترنتی و آنلاین وضع كرده و به سانسور و فیلترینگ شبكه های اجتماعی و پیام رسان ها در جهان معروف است.

به نظر می رسد كه برخلاف آن كه گوگل بارها این مورد را انكار كرده است، این شركت درصدد بازگرداندن موتور جست وجوی خود در چین است كه البته باید تحت نظارت قوانین این كشور یعنی سانسور بعضی از نتایج جست وجو عمل كند تا بتواند باری دیگر وارد بازار چین شود.

گوگل در سال ۲۰۱۰ میلادی در اعتراض به تلاش چین برای محدود كردن استفاده آزادانه شهروندانش از اینترنت، خیلی از سرویس های خویش را در این كشور قطع كرده بود.

با توجه به وسعت كشور چین و جمعیت بالای آن، خیلی از غول های تكنولوژی همواره نظر و توجه خاص و ویژه ای به آن دارند و حضور در بازار این كشور برای آنها به معنای موفقیت و دستاوردهای بزرگی خواهد بود.

وی در ادامه سخنانش همینطور اعلام نموده است كه گوگل در مورد اجرای برنامه های خود بر مبنای استراتژی های درست و اصولی پیش می رود ازاین رو هیچگاه بنابه درخواست عده اندكی از كارمندان یا كاربران فضای مجازی، خللی در اهداف خود تولید نمی كند.

وی تاكید كرده است كه گوگل هیچ گاه بر مبنای همه پرسی و رعایت نظر همه افراد مختلف در جوامع مختلف عمل نكرده است ازاین رو هرگاه به صلاح بداند به همكاری با شركت های مختلف و كشورهای گوناگون خواهد پرداخت.

وی همینطور از ادامه و اجرای بعضی از برنامه های گوگل در مورد پروژه همكاری های نظامی هم سخن گفت.

پیچای در مورد نتایج جستجو در درمان های مختلف برای بیماری سرطان هم صحبت و اشاره كرد: امروزه كاربران در ارتباط با درمان بیماری های صعب العلاج و سخت نظیر سرطان از اطلاعات مفیدی كه در موتورهای جستجوی گوگل به دست می آید، بهره مند می گردد كه عدم همكاری ما با دولت های مختلف، به معنای عدم تمایل ما به بهبود بیماران خاص در جهان تمام خواهد شد.

وی با اینكه پیشتر بارها از صحبت در مورد راه اندازی موتور جستجوی سانسور شده در چین خودداری می كرد، اما حالا به نظر می آید كه موضع شفاف تری را در پیش گرفته و خاظر نشان كرد كه بزرگ ترین هدف ما در جهان اطلاع رسانی به عموم مردم است و با عنایت به جمعیت بسیار بالای كشور چین كه ۲۰ درصد از جمعیت كل جهان را تشكیل می دهد، این همكاری امری ضروری به نظر می آید.







1397/07/25
16:29:41
5.0 / 5
4710
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی