واکنش انجمن تجارت الکترونیک به تعلیق دامنه فوتبال ۳۶۰
اچ پی: انجمن تجارت الکترونیک ایران با انتشار اطلاعیه ای نسبت به تعلیق دامنه «فوتبال ۳۶۰» در رجیستری .ir اعتراض کرد. این انجمن اخطار داد که تعلیق دامنه در سطح رجیستری فقط محدودسازی دسترسی به یک محتوا نیست، بلکه می تواند به حذف کامل هویت دیجیتال یک کسب وکار منجر شود.
به گزارش اچ پی به نقل از خبر آنلاین، به نقل از دیجیاتو، بر طبق این بیانیه، تعلیق دامنه «فوتبال ۳۶۰» بدون اعلام قبلی، اخطار یا فراهم شدن فرصت برای رفع ایراد و دفاع انجام شده و همین مساله این پرسش را برای کنشگران اقتصاد دیجیتال به وجود آورده که هویت دیجیتال یک کسب و کار بر مبنای چه سازوکاری امکان دارد بطور ناگهانی از دسترس بیرون برود.
انجمن تجارت الکترونیک با تاکید بر تفاوت تعلیق دامنه در سطح رجیستری با فیلترینگ متعارف، اعلام نموده است این اقدام می تواند علاوه بر وبسایت، اپلیکیشن، ایمیل، API و تمامی زیردامنه های یک مجموعه را در داخل و خارج از کشور از دسترس خارج کند. به اعتقاد این انجمن، به این علت تعلیق دامنه باید آخرین راه حل و فقط در چهارچوب ضوابط روشن و قابل رسیدگی باشد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است خیلی از کسب وکارهای ایرانی به علت تحریمها، محدودیت های بین المللی و خودداری شرکتهای خارجی از ارایه خدمات، ناچار به استفاده از دامنه .ir هستند.
از نگاه انجمن، اگر رجیستری ملی نیز به ابزاری برای اعمال محدودیت های بدون ضابطه تبدیل گردد، این کسب وکارها نه امکان اتکا به زیرساخت های بین المللی را خواهند داشت و نه از امنیت زیرساخت ملی خود اطمینان خواهند داشت.
انجمن تجارت الکترونیک از مراجع مسئول خواست ضمن بازبینی فوری در این تصمیم، از تبدیل تعلیق دامنه در سطح رجیستری به یک رویه اجرائی بدون ضابطه جلوگیری کنند؛ چونکه استمرار اعتماد به رجیستری ملی، مستلزم آنست که کنشگران اقتصاد دیجیتال بدانند حقوق آنان در مقابل چنین تصمیماتی چه طور و بر مبنای چه فرآیندی تضمین می شود.
به باور آنها رجیستری ملی، زیرساخت اعتماد اقتصاد دیجیتال کشور است. اعتماد به این زیرساخت تنها زمانی حفظ خواهد شد که همه کسب وکارها بدانند قواعد حاکم بر آن روشن، پایدار، قابل پیش بینی و برای همگان یکسان است: «آنچه امروز نیازمند صیانت است، نه فقط یک دامنه، بلکه اصل حاکمیت قانون، شفافیت در تصمیم گیری و امنیت حقوقی اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران است.»
به اجمال، انجمن تجارت الکترونیک با تکیه بر تفاوت تعلیق دامنه در سطح رجیستری با فیلترینگ متعارف، اعلام نموده است این اقدام می تواند علاوه بر سایت، اپلیکیشن، ایمیل، API و تمامی زیردامنه های یک مجموعه را در داخل و خارج از کشور از دسترس خارج کند. انجمن تجارت الکترونیک از مراجع مسئول خواست ضمن بازنگری فوری در این تصمیم، از تبدیل تعلیق دامنه در سطح رجیستری به یک رویه اجرائی بدون ضابطه جلوگیری کنند؛ چراکه استمرار اعتماد به رجیستری ملی، مستلزم آنست که کنشگران اقتصاد دیجیتال بدانند حقوق آنان در مقابل چنین تصمیماتی چه طور و مبنی بر چه فرآیندی تضمین می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب