معاون اقتصادی رئیس جمهور:

شفافیت اقتصادی راه مبارزه با فساد است

شفافیت اقتصادی راه مبارزه با فساد است اچ پی: كرمان - معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینكه شفافیت راه مبارزه اصلی با فساد است، اظهار داشت: اطلاع مردم از ارز تخصیص یافته شفافیت است و این اقدام هزینه های نظارتی را می كاهد.



به گزارش اچ پی به نقل از مهر، محمد نهاوندیان پیش از ظهر دوشنبه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان كرمان در سالن پیامبر اعظم استانداری كرمان تصریح كرد: ظرفیت استعداد انسانی استان كرمان از دیگر ظرفیت های آن بیشتر است.
وی اضافه كرد: یك ازمحورهای اصلی فعالیت معاونت اقتصادی رئیس جمهور حصول اطمینان از اجرای كامل و واقعی قانون بهبود فضای كسب و كار و رسیدن شوراهای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به جایگاه مدنظر است.
نهاوندیان عنوان كرد: شاید شرایط ویژه ای كه اقتصاد ما الان در آن قرار گرفته یك ظرفیت و امكان مضاعف برای دستیابی به هدف به ما بدهد و معمولا زمانی سختی ها زیاد شود به دو صورت می توان برخورد كرد.
وی اظهار داشت: یك مورد این است كه نیمه خالی لیوان را ببینیم و مرتب درباره مشكلات یادآوری نماییم كه حاصل آن افزایش و تراكم ناامیدی است. راه دیگر نگاه به نیمه پر لیوان و نگاه به روزهای سخت در طول تاریخ است كه البته به خوبی از آنها عبور كرده ایم.
نهاوندیان بیان داشت: روزهای سخت در واقع روزهای افتخارآفرینی است و در روز امتحان مشخص می گردد كه چه كسی مرد كار است و چه كسی مرد كار نیست؛ البته به این بستگی دارد چه نگاهی را اتخاذ نماییم.
وی خاطرنشان كرد: زمانی كه در جامعه و اقتصاد شرایط ویژه و دشوار تولید می گردد بعضی دولت ها رویكرد تحكم گرا اتخاذ می كنند و در مقابل برخی از نظام ها و دولت ها كه به مردمشان اعتماد دارند كار را پخش می كنند.
نهاوندیان عنوان كرد: ما تجربه درخشانی در دوران دفاع مقدس داریم و اگر آن تصمیم هوشمندانه گرفته نشده بود كه مردم برای دفاع از كشور و انقلاب به میدان بیایند ما جنگ را باخته بودیم و علت پیروزی ما در جنگ، مردمی بودن آن است.
تعارض بین دولت و ملت در حوزه اقتصاد تبدیل به بیماری مزمن شده است
وی اظهار داشت: الان هم اگر جنگ اقتصادی می باشد به جای اینكه رویكرد تحكم گرا اتخاذ نماییم باید رویكرد تعامل گرا را اتخاذ نماییم تا بعضی از مشكلات ساختاری اقتصاد ایران رفع گردد.
نهاوندیان تصریح كرد: خیلی از قوانین ومقررات اقتصادی ما در طول سال ها و دهه ها با نگاه تمركز گرا نوشته شده و بدنه اقتصاد هم نپذیرفته بنابراین تعارض بین دولت و ملت در حوزه اقتصاد تبدیل به بیماری مزمن شده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور بیان كرد: زمانی كه رویكرد تعامل گرا را نسخه شفا بخش اقتصادی خود دانستیم آن زمان شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی تبدیل به مركز فرماندهی می گردد و می توانیم شرایط ویژه اقتصادی كنونی كه بیشتر عوامل تولید آن اقتصادی نیست را تبدیل به فرصت نماییم.
وی خاطرنشان كرد: عوامل سیاسی خارجی، داخلی و عوامل ساختاری بازمانده از گذشته سبب تولید شرایط كنونی شده و ما را انگیزه مند كرده كه در مقابل بحران آمادگی داشته باشیم.
نهاوندیان اضافه كرد: در كشوری پس از برگزاری انتخابات فردی رئیس جمهور می گردد كه همه مقررات بین المللی را به هم می زند و مسئله آن فقط ایران نیست بلكه با حقوق بشر و كشورهای همسایه اش مسئله دارد.
وی اظهار داشت: در سال ۹۱ اگر آمریكا هر حرف ضدایرانی می زد، كشورهای دیگر انگیزه داشتند و آنها را همراهی می كردند و در آن زمان اتحادیه اروپا در زمینه تحریم ها ازآمریكا جلوتر بود اما امروز شاهد می باشیم فردی رئیس جمهور می گردد كه سبب شده آمریكا در ایران ستیزی در جامعه جهانی تنها شود.
نهاوندیان بیان كرد: اكنون عامل افزایش نقدینگی كشور بدهی دولت به سیستم بانكی نیست بلكه مربوط به بدهی بانك ها به بانك مركزی است.
جذب ۲۵ درصد سپرده های كشور توسط موسسات متخلف
وی ادامه داد: به خاطر بی انضباطی در صندوق ها و موسسات اعتباری نرخ سود بانكی پایین نیامد و ۲۵ درصد سپرده های كشور را همین موسسات متخلف جذب شده بود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینكه درجه انضباط در سیستم بانكی بالاست، خاطرنشان كرد: اصلاح ساختار هزینه دارد و یكی از پیش نیازهای اصلی این مورد هم اجماع سیاسی در سطح همه تصمیم گیرندگان است.
وی اظهار داشت: یكی از چالش های جدی كشور اصلاح نظام بانكی است كه مجلس و دولت این مورد را هم اكنون به صورت جدی دنبال می كنند. عزم دولت بر این است كه قوه قضاییه به این مورد ورود كرده كه خود نشان داده است شرایط برای تبدیل تهدید به فرصت بهتر از قبل بوجود آمده است.
نهاوندیان اضافه كرد: اگر به دنبال حل ریشه ای مشكلات هستیم باید با همدلی و انسجام، فرصت اصلاح ساختار را فراهم نماییم.
وی تا كید كرد: جشن ۴۰ سالگی انقلاب به این است كه نقد و ارزیابی دلسوزانه و طبیب بانه ای در مورد سیاست های ۴۰ ساله انقلاب اسلامی داشته باشیم و اگر از گذشته درس بیاموزیم، فردایمان بهتر از گذشته خواهد بود و اگر همان اشتباهات را تكرار نماییم در واقع به بلوغ ۴۰ ساله نرسیده ایم.
نهاوندیان عنوان كرد: قانون بهبود فضای كسب و كار فرازهای درخشانی دارد كه متاسفانه همه فرازها به منصه ظهور نرسیده و باید امسال تك تك آنها را پیش ببریم كه یكی از آنها بحث مشورت با فعالان اقتصادی می باشد.
وی ادامه داد: در سیاست ارزی جدید این تصمیم گرفته شده است كه ارز صادركنندگان برای عمده اقلام صادراتی در اختیار صادركننده باشد اما اجرای این مسئله طول كشید و صادركننده در شرایط صبر و انتظار قرار گرفت و اثر نامطلوب آن را در شكل گیری نرخ واقعی دیدیم.
سیاست دولت در صادرات كاملا برپایه نظر صادركنندگان است
نهاوندیان بیان داشت: سیاست دولت در صادرات كاملا برپایه نظر صادركنندگان است كه این مهم راه استقلال اقتصادی كشور است. گاهی در اجرای سیاست ها و ابلاغ دستورالعمل ها با كندی هایی برخورد می نماییم كه آثار ناگواری دارد و اگر نزدیكی عملیاتی بین دولت و بخش خصوصی صورت گیرد، این كُندی ها هم كمتر می گردد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینكه اعتماد یك مفهوم متقابل بوده و جاده یك طرفه نیست، خاطرنشان كرد: فضایی كه نقشه ریزان بیرون می خواهند تولید كنند، این است كه مرتب در هر جایی كه یك ترك و شكاف در جامعه است برآن بكوبند و آن شكاف را زیاد كنند و چرا در اثر این شكاف ها بی اعتمادی به وجود خواهد آمد.
نهاوندیان بیان داشت: اگر می خواهیم سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم، همه باید در راه اعتمادسازی مشاركت كرده و یك سویه عمل نكنند. باید فضای جدید در اعتمادسازی متقابل تولید نماییم كه خود سبب افزایش شفافیت خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه راه مبارزه اصلی با فساد، شفافیت است، عنوان كرد: هرچه شفافیت بیشتر شود جلوی فساد گرفته خواهد شد و اعلام اطلاع مردم از ارز تخصیص یافته، شفافیت است و شفافیت هم هزینه های نظارتی را می كاهد.

1397/04/11
22:01:29
5.0 / 5
5171
تگهای خبر: تولید , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی