چند عدد و رقم درباره شبكه اینترنت ایران

چند عدد و رقم درباره شبكه اینترنت ایران اچ پی: شبكه زیرساخت كشور هسته اصلی شبكه ملی اطلاعات است و سوژه كیفیت و پایداری این شبكه بسیار مهم و همواره مورد توجه بوده است، از این رو مدیران زیرساختی كشور همواره تاكید دارند كه ایستگاه های ما باید استاندارد بالایی داشته باشد.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، شبكه IP شركت ارتباطات زیرساخت كشور قرار بود تا نیمه نخست امسال بازسازی شود و در این راستا این شركت در فعالیت هایی مثل راه اندازی CDN و پیام رسان های داخلی با اختصاص فضا و نمایش امكانات فنی و سایر تسهیلات كمك كرده و به صورتی بعنوان بازوی دولت در كمك به بخش خصوصی شمرده می شود.
در همین رابطه بود كه پروژه های توسعه شبكه انتقال (تدبیر) و توسعه شبكه دیتای بین الملل (IGW) شركت ارتباطات زیرساخت با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد. با تلاشی كه در شركت ارتباطات زیرساخت صورت گرفت تعداد گذرگاه های بین المللی به هفت نقطه افزایش پیدا كرد كه هسته شبكه ملی اطلاعات باز در این هفت نقطه مستقر شد تا در صورتیكه یكی از این نقاط از مدار بیرون رود، اختلالی در كار مردم احساس نشود و بقیه نقاط كمبود آنرا جبران كنند.
بنا بر این بااینكه امروز قطعی های بین المللی زیاد شده اما بگفته مسؤولان، در زندگی مردم اختلالی نمی بینیم برای اینكه شبكه توزیع شده است. در پروژه IGW زیرساخت، زنجیره های مستقل هفت گانه به هم متصل می شوند و ۴.۲ ترابیت ظرفیت دارند و اگر یك گذرگاه از مدار بیرون رود، كشورهای دیگر می توانند به آن كمك كنند.
بنا بر اعلام مسؤولان مربوطه، از خردادماه ۹۶ كه ۲۶۳ گیگابیت بر ثانیه میزان تبادل اطلاعات در داخل كشور بوده، هم اكنون به ۸۰۰ گیگا بیت بر ثانیه افزایش یافته است كه ۵۰ درصد ترافیك اینترنت در ایران را شامل می شود و قرار بوده با یك بسته حمایتی برای مراكز تبادل داده غیر از تهران، این مراكز باز فعال شوند.
اما نرخ رشد ترافیك داخلی و سهم آن از ترافیك مصرفی از سال ۹۶ به ۹۷ رشد ۳۱۷ درصدی در حوزه ی محتوای داخلی داشته و هم چنین رشد محتوای داخلی ۱۶ درصد و محتوای اینترنت بین المللی ۶ درصد بوده است؛ در حالیكه این ارقام پارسال برعكس بود. هم چنین شكل گیری خدمات پایه پركاربرد و كسب و كارها و كاربران فضای مجازی نظیر نقشه و مسیریابی از صفر در سال ۹۶ به صد رسیده است.
این افزایش ترافیك داخل مربوط به خدماتی است كه در بستر شبكه ملی اطلاعات در چارچوب ویدئو و سرویس های حمل و نقل اینترنتی به مردم نمایش می شود و تولید و مصرف این محتوا در داخل ایران است و هزینه پرداختی برای مصرف كننده باز یك دوم هزینه مصرف اینترنت بین الملل است.
همچنین بگفته مسؤولان امر از شهریور سال ۹۳ تا شهریور ۹۷ دسترسی شهرها به اینترنت نسل ۳ از ۱۰۵۷ شهر به ۱۲۴۲ شهر رسیده است. هم چنین از فروردین سال ۹۳ تا مرداد ۹۷ رشد استفاده از وای فای كاهش و رشد اینترنت نسل ۳ و ۴ افزایش پیدا كرده است. اما در حالیكه فیبر نوری بین استانی در آذر ۹۶، ۶۶ هزار و ۶۸۱ كیلومتر بود. حالا به ۶۸ هزار و ۹۲۰ كیلومتر رسیده است. شبكه IP از ۶.۸ ترابیت به ۱۸.۵ ترابیت رسیده است.
در هر حال، وظیفه شركت ارتباطات زیرساخت كشور، حفظ كیفیت و پایداری ارتباطات بین الملل است، بر همین مبنا ورودی های دیتای خارج از كشور باید به صورت توزیع شده باشد تا اگر مشكلی در یكی از ورودی ها به وجود آمد، امكان مدیریت شبكه باشد.
الان از جنوب و شمال كشور ورودی های اینترنت مناسبی به وجود آمده و در پنج نقطه ترافیك توسط شركت ارتباطات زیرساخت تحویل گرفته می شود كه دو نقطه در تهران و ۳ نقطه هم در شهرهای مشهد، تبریز و شیراز است كه ارتباطات جنوب و شمال كشور بوسیله این نقاط توزیع می شود و با پروژه جدیدی هم كه در این حوزه اجرا شده احداث نظم و پایداری در شبكه بهبود یافت.
در این باره حمید فتاحی - رئیس هیأت مدیره شركت ارتباطات زیرساخت - با اشاره به این كه تمركز این شركت بر روی حوزه ترانزیت قرار دارد، اظهار داشت: در این حوزه با كشورهای آذربایجان، عراق، تركمنستان و قطر توافقات خوبی در حال اجراست و به سبب موقعیت ژئوپلتیك ایران كشورهای دیگر حاضر به از دست دادن این فرصت نیستند و تحریم تأثیری در این حوزه نداشته است و اگر از این فرصت استفاده نمائیم می توانیم به هاب منطقه در این حوزه تبدیل شویم.
در هر حال الان پهنای باند ورودی اینترنت كشور ۲ ترابیت بر ثانیه است و ۶۰۰ گیگابیت بر ثانیه باز ترانزیت داریم كه عدد این ترانزیت طبق برنامه و بگفته مسؤولان در حال افزایش می باشد و تا آخر سال به یك ترابیت بر ثانیه می رسد.
هم چنین تقسیم ترافیك دیتا در شبكه، باز اینگونه است كه ترافیك در شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب و شرق تقسیم شده و شبكه به صورت متوازن عمل می كند و تقریباً در هر خط انتقال بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ گیگ دیتا منتقل می شود.
اما شبكه های اجتماعی پركاربرد و اپلیكیشن ها، دیتای خودرا در بستر اینترنت دریافت می كنند و با هیچ كدام از این شبكه های اجتماعی ارتباط مستقیمی برای دریافت دیتا وجود ندارد و بستگی به حضور كاربر در جنوب یا شمال كشور این اطلاعات بوسیله همان خط انتقال اینترنت به دست كاربر می رسد؛ به این معنا كه شركت زیرساخت، در شبكه اینترنت خود هیچ ارجحیت ترافیكی برای اپلیكیشن یا شبكه اجتماعی ندارد و سرویس خاصی به این شبكه ها نمایش نمی گردد.

خبرنگار: فائزه طاهری
دبیر خبر: فاطمه محمدنژاد


1397/11/19
02:39:49
5.0 / 5
4309
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی