نیاز كشور به توسعه پارك های وابسته به صنعت

نیاز كشور به توسعه پارك های وابسته به صنعت به گزارش اچ پی رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با تکیه بر این که با الگوهای قدیم مدیریت نمی توان به رشد رسید، اظهار داشت: امروزه توسعه پارک های علم و فناوری وابسته به صنعت مد نظر است که باید برای توسعه این پارک ها برنامه ریزی شود.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا دکتر محمد جعفر صدیق دامغانی زاده امروز در نشست حکمرانی مدرن پارک های علم و فناوری با تکیه بر این که تا قالب ها شکسته نشود، نمی توانیم رشد نماییم، اضافه کرد: ما دیگر نمی توانیم زیر سقف مدیریت قدیمی به توسعه برسیم.
وی آغاز توسعه تکنولوژی را از داستان های علمی تخیلی دانست و اظهار نمود: در الگوهای قدیمی، روابط عمومی ها سنگر حوزه ریاست بودند، ولی در الگوهای جدید روابط عمومی ها جای فکر و محتوا و مکمل برنامه های توسعه ای سازمان ها هستند.
صدیق، به بیان تاریخچه راه اندازی پارک های علم و فناوری در کشور اشاره نمود و افزود: در سالهای ۷۲ و ۷۳ بخشی از ذوب آهن اصفهان فرسوده و درحال تعطیلی بود که برای این مورد بررسی هایی صورت گرفت که در نهایت به راه اندازی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منجر گردید.
رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: مکان یابی این شهرک را در اطراف دانشگاه صنعتی اصفهان در نظر گرفته شد و بعد از آن اساسنامه شهرک در شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
وی ضمن اشاره به چالش های آن زمان در توسعه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: گام بعدی توسعه پارک ها جذب پژوهشگران ایرانی مقیم خارج بود که در آن زمان زیاد موفق نبودیم، ولی اقدامات مؤثر در دو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و پارک فناوری پردیس اجرایی شد که با پیگیری های صورت گرفته توانستند این مسیر را هموار کنند.
صدیق، گام دیگر پارک ها را توسعه فناوری نام برد و خاطرنشان کرد: در این دوره اختیارات پارک ها افزایش پیدا کرد، بگونه ای که پارک ها از مزایای مناطق آزاد برخوردار شدند.

وی گام بعدی توسعه پارک ها در کشور را در ارتباط با توسعه کمی آنها دانست و خاطرنشان کرد: در این دوره پارک های علم و فناوری علاوه بر افزایش اختیارات، توسعه کمی را تجربه کردند، ولی مأموریت اصلی پارک ها که توسعه فناوری بوده است، فراموش شد، ضمن آنکه طرح تغییر نام وزارت آموزش عالی به علوم، تحقیقات و فناوری عنوان شد.

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد پارک های فناوری استانی و دانشگاهی را از دیگر اقدامات در این عرصه عنوان نمود.

وی با تکیه بر حمایت دولت از تحقیقات و توسعه فناوری، تصریح کرد: رسالت پارک های علم و فناوری توسعه اقتصادی و تعمیق فناوری در شرکتهای دانش بنیان با هدف افزایش توان رقابت پذیری است، بر این اساس پارک ها، نسل جدیدی از سازمان های پژوهشی هستند که در آن به جای محققان در استخدام دولت، محققانی شاغل در شرکتهای خصوصی مشغول به تحقیق هستند.
صدیق پارک های فناوری بوجود آمده در دنیا را شامل وابسته به دولت و پارک های وابسته به صنعت دانست و اظهار داشت: کل پارک های بوجود آمده در دنیا از نوع اول است، به غیر از چین که پارک های وابسته به صنعت راه اندازی کرده است.




منبع:

1400/03/26
22:37:51
5.0 / 5
952
تگهای خبر: ارتباطات , تكنولوژی , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی