یك كارشناس حوزه ارتباطات :
نگاهمان در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید تغییر کند
اچ پی: یک کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این که بجای نگاه بیرونی به پلت فرم ها و زیرساخت ها، در حوزه تولید محصولات فناوری و سخت افزاری مرزهای اقتصادی دیجیتال را می بندیم، مطرح کرد که همین نگاه های انحصاری باعث شده که در این زمینه عقب بمانیم.
به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، ۲۷ اردیبهشت روز جهانی ارتباطات، فرصتی است برای توجه به اهمیت ارتباطات در دنیای مدرن و تأثیر آن بر جوامع، اقتصاد و فرهنگ. این روز به طور دقیقتر به نقش فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در ترویج توسعه پایدار، تقویت همبستگی جهانی و ارتقاء حقوق بشر می پردازد. در همین جهت در گفت و گو با یک کارشناس حوزه ارتباطات به بررسی چالش ها و فرصت های موجود در حوزه ارتباطات در عصر دیجیتال پرداختیم.
حامد بیدی - کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات - در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به روز جهانی ارتباطات، اظهار داشت: امروزه فناوری اطلاعات دیگر یک حوزه تخصصی و جدا از سایر حوزه ها نیست بلکه با تمام زندگی و کسب وکارها یکپارچه شده و آنرا در بر می گیرد برای همین وقتی درباره ی تاثیر این حوزه بر اقتصاد صحبت می نماییم تقریباً در مورد همه موضوعات مربوط به اقتصاد مانند بخش های در رابطه با کسب وکار، سازو کار تعریف شده از طرف دولت و رگولاتوری به عنوان دولت الکترونیک صحبت می نماییم. بدین سبب زیرساخت های حوزه اقتصاد حتما یک وجه دیجیتال دارد.
وی ادامه داد: همانگونه که گفته شد نمی توان این بخش ها را تفکیک کرد و امروز فناوری های دیجیتال به صورتی تمام بخش های اقتصادی را درگیر خود کرده است. همانگونه که می دانید برمبنای علم اقتصاد، میزان آزادی که برای بخش های اقتصادی لحاظ می شود ارتباط مستقیمی با توسعه اقتصادی در این زمینه دارد؛ اما در کشور ما به سبب اعمال سیاستهای سلبی مانند فیلترینگ سبب می شود که یک نگاه بسته بصورت کلی وجود داشته باشد.
این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: بجای این که رویکرد و نگاهمان به پلت فرم ها، زیرساخت ها، در حوزه تولید محصولات فناوری و سخت افزاری بیرونی باشد و بدنبال توسعه باشیم، مرزهای اقتصادی دیجیتال را می بندیم. با سیاستهای سلبی، محدود کننده، ایجاد انحصار تلاش می نماییم در وضعیت آزمایشگاهی یک اکوسیستم محدودی را شکل دهیم و همین مساله سبب شده در این زمینه عقب بمانیم.
بیدی تشریح کرد: هم اکنون قطع ارتباط پویا با کشورهای توسعه یافته سبب شده تا ما نتوانیم جذب سرمایه ای داشته باشیم و این مساله زمانی خودرا نشان میدهد که ما بتوانیم مقایسه ای با کشورهای منطقه مانند امارات، قطر و ترکیه از نظر میزان سرمایه گذاری داشته باشیم و مشاهده می نماییم که چقدر سهم ایران از جذب سرمایه بین المللی ناچیز است.
وی تاکید کرد: همانگونه که از اسم این روز مشخص است حوزه ارتباطات نیازمند توسعه است و توسعه هم بدون فراهم کردن یا اصل دانستن آزادی ممکن نیست. ما امروز در ارتباطات بین المللی در یک رینگ افتاده ایم و به سبب تحریم ها ارتباط بین المللی خودرا از دست داده ایم.
منبع: اچ پی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب