مروری بر مهم ترین اخبار اقتصادی امروز

سود بانكی بالا رفت؟

سود بانكی بالا رفت؟ اچ پی: اغلب بانك ها به مشتریان خود اعلام نموده اند كه امكان خرید اوراق گواهی ۱۸ درصد یك ساله فراهم شده است؛ سودی كه سه درصد بالاتر از نرخ ۱۵ درصد سپرده بانكی است و این سوال را بوجود آورده كه آیا مشتریان شبكه بانكی حاضرند سپرده های جدیدی را به بانك ها بیاورند و یا اینكه ترجیح می دهند در جریان نوسان بازار و ارقام بی ثباتی كه وجود دارد، به سمت بازارهای دیگر همچون سكه و طلا روانه كنند؟


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، حدود دو سال است كه نرخ سود سپرده در بانك ها تغییری نكرده و ۱۵ درصد برای سپرده های یك ساله و ۱۰ درصد برای كوتاه مدت ثابت باقی مانده است. همچنین، در شهریورماه سال قبل بانك مركزی در بخشنامه ای به بانك ها تكلیف كرد كه باید از این نرخ ها تبعیت كرده و سودهایی كه در ارقام بالاتر و متفاوت از دستورالعمل در حال پرداخت در شبكه بانكی بود به نرخ های مصوب بازگردد.
گرچه بانك ها در آن زمان برای ممانعت از خروج سرمایه بخشی از سپرده های كوتاه مدت را به مدت دار یك ساله تبدیل كردند؛ اما به مرور برخی هیجانات در بازار ارز یا سكه باعث انتقادات كارشناسان در این باره شد كه كاهش دستوری نرخ سود بانكی باعث تحریك مردم برای آوردن سرمایه های خود به بازارهای موازی شده است.
بهمن ماه سال اما بانك مركزی، انتشار اوراق گواهی سپرده ۲۰ درصد به مدت یك هفته را در بانك ها در دستور كار قرار داد تا در این مدت بتوانند با سودی كه پنج درصد از نرخ سود سپرده بالاتر بود سرمایه های سرگردان را به شبكه بانكی جذب كنند. در این فاصله حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق گواهی سپرده با نرخ سود سالانه ۲۰ درصد فروش رفت كه عمده آن به جابه جایی حساب های سپرده برمی گشت، نه جذب سپرده جدید. اما اینكه این روزها بانك ها بار دیگر نرخ سود ۱۸ درصد با استفاده از انتشار گواهی سپرده را اعلام می كنند خود جای سوال دارد كه مقرر است بار دیگر این اختلاف سود از كجا تأمین شود؟
خانه دارها پای ثابت دلالان دلار
در یك ماه گذشته و در جریان نوسان تند بازار و زمانی كه قیمت دلار صعودی پیش می رفت، به اذعان فعالان بازار ارز این خانه دارها و مردم عادی بودند كه تقاضای زیادی داشته و عاملی برای افزایش قیمت دلار شده بودند و هر چند كه اكنون تقاضای آنها تا حدی كمتر شده ولی همچنان در بازار رفت و آمد می كنند.
بررسی میدانی از بازار فردوسی در روز دوشنبه و گفت و گو با برخی دلالان و صرافان با این توضیح همراه بود كه با عنایت به اینكه برخی صرافی ها برای انجام اموراتی كه در مصوبه جدید به آنها واگذار شده ورود كرده اند این روزها عمده متقاضیان با رجوع به آنها ارز مورد نیاز خویش را تامین می كنند و این مورد سبب شده كه بازار تا حدی آرام تر و خلوت تر باشد. اما جالب اینجاست كه دلالان می گویند با اینكه برای تامین بخشی از ارز دیگر مردم سراغ آنها نمی روند و نیاز خویش را در صرافی ها تامین می كنند، ولی همچنان خانه دارها و مردمی كه نیاز تعریف شده ای نداشته و برای سرمایه گذاری ارز می خرند، پای ثابت آنها هستند و مراجعه نموده تا ارز مورد نیاز خویش را خریداری كنند؛ چون كه صرافی ها همچنان مجاز نیستند به صورت قانونی به آن ها برای نیازهایی كه مدركی برای آن وجود ندارد فروش داشته باشند.
اما تا زمان تنظیم این گزارش(ساعت 15) قیمت ها امروز در بازار ارز به گونه ای بود كه صرافی ها قیمت خرید و فروش دلار را برای نیازهای تعریف شده در مصوبه دولت با نرخ های متفاوتی اعلام نموده بودند؛ به صورتی كه برای دلار حدود ۱۰ هزار و ۳۵۰ و فروش ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام شده بود و یا برخی ۱۰ هزار و ۳۶۰ تومان می خریدند و ۱۰ هزار و ۴۶۰ تومان می فروختند. همینطور برای یورو قیمت خرید حدود ۱۱ هزار و ۹۵۰ و فروش ۱۲ هزار و ۵۰ تومان بود.
البته عمده دلیل این تفاوت نرخ ارزمی تواند به نرخ معاملات صرافی ها در بازار ثانویه برگردد.این در حالی است كه قیمت در بازار آزاد برای كسانی كه بخواهند خرید كنند، بین صرافان و دلالان حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان برای دلار و ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان برای یورو تعیین شده بود.همچنین صرافی ها در معاملات سكه، تمام بهار آزادی را با نرخ سه میلیون و 900 هزار تومان، نیم یك میلیون و 900 هزار تومان و ربع سكه را با نرخ 980 هزار تومان می فروختند.
اعلام حمایت ویژه از اقشار محروم جامعه
سرپرست وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینكه برنامه ها و سیاست های دولت در حوزه اشتغال را با جدیت دنبال می نماییم گفته است كه برای اقشار محروم و صدمه پذیر خصوصا كارگران نگاه و برنامه ویژه ای دارم.
محسنی بندپی در پاسخ به سوال ایسنا درباره جلسه بازبینی دستمزد كارگران در شورای عالی كار تصریح كرد: آقای رئیس جمهور در آخرین مصاحبه تلویزیونی اعلام نمودند كه سیاستگذاری هایی در این خصوص در دست انجام است كه از اقشاری كه نیازمند حمایت ویژه تری هستند، حمایت شود تا افزایش قیمت ها معیشت آن ها را دچار مشكل نكند. به قول وی، این حمایت، مستمری بگیران كمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی و اقشار حداقل بگیر را شامل می گردد.
افزایش ۴ درصدی مستاجرها طی پنج سال
این روزها آماری اعلام شده كه نشان داده است تعداد مستاجرها از ۲۶.۶ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۳۰.۷ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است؛ این آمار بانك مركزی در تیرماه ۱۳۹۷ رشد قیمت خرید و فروش مسكن شهر تهران ۵۴.۲ درصد به ثبت رسید؛ در حالیكه افزایش اجاره بها ۱۳.۶ درصد اعلام شده است. ازاین رو فاصله ۴۰.۶ درصدی بین این دو شاخص وجود دارد. علت اصلی این مورد به نبود توان مستاجران برمی گردد.
با این وجود طبق بررسی های میدانی، مبلغ قراردادهای اجاره در بعضی مناطق شهر تهران نسبت به سال قبل رشد ۳۰ تا ۵۰ درصد یافته و بنابراین گفته می گردد برخی از خانوارهای اجاره نشین در حال ترك تهران هستند. كارشناسان می گویند واضح است كه علت اصلی شیفت نحوه تصرف از مالكیت به اجاره نشینی را باید در افت توان طرف تقاضا جست وجو كرد و دولت ها نتوانسته اند با ابزارها و مشوق های لازم به تامین مسكن مناسب برای اقشار جامعه اقدام نمایند.
5هزار واحد پردیس آماده افتتاح/واحدها سنددار می شوند
افزایش تعداد مستاجرها در حالی است كه مدیرعامل شركت عمران شهر جدید پردیس امروز خبری درباره افتتاح تعدادی از واحهای مسكن مهر در پردیس را اعلام نمود. البته افتتاح حدود ۵۰۰۰ واحد مسكن مهر در شهریورماه درصورت نصب انشعابات خواهد بود اما به قول سعید غفوری هیچگونه افزایش قیمت مسكن مهر نخواهیم داشت، همینطور نخستین اقدامات برای واگذاری عرصه جهت سنددار كردن واحدهای مسكن مهر پردیس انجام شده كه تنها ۳۰ درصد مبلغ كارشناسی را دریافت می نماییم و نصف آن را اقساطی كرده ایم.
بنا بر اعلام در شهر جدید پردیس ۸۱ هزارواحد مسكن مهر تعریف شده كه تا كنون ۲۵ هزار واحد تحویل داده شده است. ۲۳۳۳ واحد دیگر هم در فازهای مختلف آماده افتتاح است. این عدد هر روز دارد بزرگتر می گردد ولی به این دلیل افتتاح نشده كه در بعضی بلوكها آسانسور یا سایر تجهیزات آماده نبود. ۲۷۵۴ واحد دیگر هم به عدد قبلی اضافه می گردد.
غفوری به خبرنگاران قول داد: یك هفته پیش از افتتاح ۵۰۰۰ واحد مسكن مهر، خبرنگاران را دعوت می نماییم از این واحدها بازدید كنند و اگر كم و كاستی وجود داشت برطرف نماییم تا اما و اگر نباشد و همینطور درباره قطار برقی تهران ـ پردیس اظهار داشت: این پروژه اگر انجام نشود اتوبان قفل می گردد و جوابگوی جمعیت نخواهد بود. خوشبختانه اقدامات مطالعاتی اولیه مترو انجام شده و منتظر ردیف بودجه هستیم. طول خط ۲۴.۵ كیلومتر است كه از انتهای خط ۲ مترو تهران در سرخه حصار به سمت عوارضی می رود، یك ایستگاه انتهایی هم در جنوب شهر پردیس در مرز بومهن داریم. از این مسیر ۱۰ كیلومتر تونل است كه دستگاههای آن در ایران وجود دارد. ۲ كیلومتر هم پل باید بسازیم. نیاز به ۲۲۰۰ میلیارد تومان بودجه داریم.
ادامه مذاكرات گازی بین ایران و عراق
ادامه مذاكره بین ایران و وزارت نفت عراق برای صادرات گاز از ایران به این كشور خبر دیگری بود كه از جانب عضو اتحادیه صادركنندگان نفت، گاز و پتروشیمی اعلام گردید. به قول حمید حسینی این وزارت خانه تمایل دارد گاز طبیعی را جایگزین گازوئیل و فرآورده های نفتی كند و طرف عراقی علاقه مند است از گاز طبیعی برای صنایع و بخش مسكونی خود استفاده نماید. البته این مذاكرات در مراحل اولیه خود است و هنوز میزان و زمان آن مشخص نمی باشد.
تزریق بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در سامانه نیما
امروز معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تزریق بیش از ۲۰۰ میلیون دلار ارز پتروشیم ها و فولادی ها در سانه نیما اطلاع داد و اظهار داشت: آرامش بازار ارز اتفاق می افتد، چراكه این ارزها با قیمت حدود ۸۰۰۰ تومان در سامانه نیما عرضه شده است.
به قول مهدی كرباسیان به نظر می آید كه آرامش بازار ارز اتفاق می افتد، چون كه این ارزها با قیمت حدود ۸۰۰۰ تومان در سامانه نیما عرضه شده است و امیدواریم با مدیریت بانك مركزی همه ارز خویش را عرضه كنند. او با اشاره به عرضه حدود ۱۰ میلیون یورو ارز دولتی از جانب صنایع مس در سامانه نیما، اظهار نمود: در مورد میزان عرضه ارز دولتی از جانب صنایع فولادی در سامانه نیما اطلاع دقیقی ندارم اما از روز گذشته این كار را آغاز كرده اند و در زمینه تولید فولاد هم امسال افزایش داشتیم و صادرات آن ۱۳ درصد رشد كرد.
كم یاب ترین كالا در كشور بی بهاترین كالاست
متاسفانه در شرایطی كه كشور با مشكل كم آبی مواجه می باشد همین آب نایاب، در بعضی مواقع صرف شست وشوی ماشین و آبیاری درختان در ساعات اوج گرما می گردد و به گفته مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران، كم یاب ترین و بی بهاترین كالا دركشور ما آب است.
به قول محمدرضا بختیاری «واقعی سازی بهای آب یكی از محورهای مدیریت تقاضا و نهادینه سازی رفتار درست در مصرف آب است»؛ یك بطری آب نیم لیتری را در تهران با قیمت ۱۰۰۰ تومان تهیه می كنند و این در حالی است آبی كه از سد لار در تصفیه خانه پنجم تهران تصفیه می گردد و از باكیفیت ترین آب های جهان است، لیتری شش ریال به مشتركان تحویل می گردد.
بازی دو سر باخت در بازار لوازم خانگی
همزمان با آشفتگی بازار طلا، سكه و ارز كشور، كلیه بازارهای دیگر هم دچار نابسامانی ها شدند و البته جامعه چنین تلاطم و وضعیت بی ثباتی را انتظار نداشت. چهار ماه است كه كشور درگیر نوسانات ارز و طلاست و طی این بازه زمانی قیمت هایی كه گاه یك شبه بالا رفته اند، پایین نیامده و تدابیر و سیاست های متنوع برای كنترل بازار تا حدودی كارساز نبوده است.
یكی از بازارهای متاثر از این تلاطم بازار، لوازم خانگی است؛ كاهش قدرت خرید و افزایش قیمت انواع لوازم خانگی سبب شد كه طی ماه های اخیر این بازار به بازاری نیمه تعطیل و در بعضی اوقات به بازاری كاملا تعطیل بدل شود و این شرایط به سردرگمی فروشندگان لوازم خانگی هم منجر گردیده است.
درآمدزایی ترامپ برای فرش دستباف ایرانی
اما یكی از محصولاتی كه در سال های گذشته بازار خوبی برای خود دست و پا كرده بود و به دنبال مشكلات اقتصادی قاره اروپا، ظهور رقبای جدید اما بی كیفیت و تحریم های آمریكا در شرایط فعلی حال و روز خوبی ندارد و از آن بعنوان ملی ترین تولید داخلی كشور یاد می شود، فرش دستباف ایران است. فرشی كه برای خود در سطح جهانی دارای برند است و "پرشین كارپت" با وجود انكه خریدار زیادی ندارد اما علاقمندان بسیاری دارد.
فرش دستباف ایرانی كه در سال پشتیبانی از كار و تولید ملی، بی لطفی های بسیاری را دیده و بعضی از تصمیمات دولتی در جهت واردات مواد اولیه شرایط را برای تولید آن سخت كرده است در ایام گذشته خبری خوشحال كننده در خصوص رشد صادرات فرش دستباف را در حواشی خود شنید. در چند وقت گذشته تحریم های آمریكا در جهت ممنوعیت واردات فرش دستباف به خاك این كشور برداشته شده بود كه ترامپ با خروج از برجام مهلتی را برای بازگشت تحریم های آمریكا در نظر گرفته بود كه تا اجرای تحریم های آمریكا حجم قابل توجهی فرش به خاك آمریكا وارد شد و این رشد صادرات فرش دستباف ایرانی به واسطه این اتفاق به ثبت رسید.
صادرات ۵ كالا ممنوع شد
گمرك ایران طی بخش نامه ای، ممنوعیت صادرات پنج قلم كالا را به گمركات اجرایی اعلام نموده است كه این مكاتبه از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفته است.
برپایه این بخش نامه صادرات انواع كاغذ همچون كاغذ چاپ، بسته بندی و روزنامه، انواع تیشو، انواع شیر خشك صنعتی، انواع شیر خشك اطفال، چای فله و بسته بندی و كره در بسته بندی بالای ۵۰۰ گرمی از اولین روز شهریورماه ممنوع می باشد.
واردكنندگان مشمول پرداخت مابه التفاوت ارزی معرفی شوند
بعضی از واردكنندگان نسبت به ماندن كالاهای خود در گمرك به علت تغییر سیاست گذاری های اقتصادی كشور در حوزه ارزی انتقاد كرده اند، چراكه بعد از اعلام بسته جدید ارزی آنهایی كه قبل از آن از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره برده بودند باید مابه التفاوت آن را به دولت پرداخت كنند تا كالاهایشان ترخیص شود.
در این زمینه سید محمود نوابی، رئیس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان طی نامه ای به رئیس كل گمرك، درخواست نمود كه" واردكنندگان كالاهایی كه در گمرك مانده اند و باید مابه التفاوت پرداخت كنند به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان معرفی شوند".
پیشنهادی برای جلوگیری از انتشار پیامك های تبلیغاتی
با ادامه دار شدن روند نارضایتی افراد از دریافت پیامك های تبلیغی، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات با راه اندازی سامانه ۱۹۵، امكان شكایت از شماره های تبلیغاتی با شماره های شخصی، ثابت و سرشماره های دیگر را فراهم نمود تا امكان قطع سرویس ارسال پیامك از این شماره ها تولید شود.
یكی از طریق هایی كه می توان برای جلوگیری از ارسال پیامك های تبلیغاتی مزاحم در نظر گرفت، شناسایی افراد ارسال كننده این پیامك ها به جای شماره های مزاحم است؛ بر این اساس اگر كسی با استفاده از شماره گیری #۸۰۰* دریافت پیامكش را بسته باشد، برایش پیامكی ارسال نمی گردد. مسوولان مربوطه همینطور سیم كارت ها را رفتارشناسی می كنند و اگر به این نتیجه برسند كه شماره ای قصد تبلیغات دارد، حتی شماره های شخصی را هم می بندند و اگر مردم شكایت كنند، شماره ها را مسدود می كنند.
در واقع در صورتیكه از این شماره ها استفاده دیگری در خصوص تماس های تلفنی یا استفاده از اینترنت نشود، استفاده از آن ها جهت تبلیغات برای رگولاتوری محرز خواهد شد و این سازمان بدون دریافت شكایت هم مبادرت به مسدود كردن این شماره ها خواهد نمود.
جلوی گرانفروشی را می گیریم
بعد از ابلاغ بسته جدید ارزی از جانب رئیس كل بانك مركزی، ۲۵ قلم كالا تحت عنوان كالاهای اساسی مشمول ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی ابلاغ گردید و رئیس جمهور هم قبل از انتشار این فهرست در گفت و گوی زنده تلویزیونی تاكید كرده بود كه قیمت این كالاها در بازار نباید افزایش یابد و دستگاه های نظارتی باید بر عرضه آن ها نظارت دقیقی داشته باشند. اكنون رئیس اتاق اصناف ایران اعلام نموده كه در جهت كنترل بازار در سطح خرده فروشی به دولت كمك می نماییم تا كالاهای اساسی با افزایش قیمت مواجه نشود و بازار، سالم سازی شود.
برنج خارجی، گندم، گوشت قرمز منجمد (دام سنگین)، گوشت قرمز گرم (دام سبك) گوشت مرغ، تخم مرغ، كنجاله سویا، ذرت، جو، داروهای دامی ضروری، انواع كود شیمیایی، سموم تكنیكال شیمیایی، انواع بذر، شكر خام، روغن خوراكی نیمه جامد و مایع، روغن خام، حبوبات، انواع دانه های روغنی (سویا)، لاستیك سنگین، كاغذ چاپ و تحریر، كاغذ روزنامه، خمیر كاغذ، چای خشك خارجی، دارو و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشكی و نهایتا ماشین آلات و تجهیزات تولیدكننده كالاهای اساسی مثل كمباین و نشاءكار برنج در ردیف كالاهای اساسی مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار گرفتند كه بازار آن ها باید كنترل شود.
علی فاضلی درباره جزئیات توزیع كالاهای اساسی و چگونگی نظارت بر بازار آنها به ایسنا اظهار داشت: اولویت امروز كشور بر این است كه ارز لازم برای واردات و تامین كالاهای اساسی را تحت پوشش قرار دهند كه امر پسندیده و به جایی است، اما اتاق اصناف ایران در حوزه تامین و واردات نقشی ندارد.
مابه التفاوت بدهید، كالایتان را از گمرك ببرید!
یكی از وسایلی كه از سال های نه چندان دور به خیابان های كشور راه پیدا كرد و جزئی از زندگی خیلی از شهروندان شده، موتورسیكلت است. موتورسیكلتی كه برای بسیاری به منبع درآمدی تبدیل گشته و همینطور برخی دیگر با این وسیله هزینه های رفت و آمد خویش را كم می كنند.
موتورسیكلت با افزایش روز افزون قیمت خودرو در ایران برای بعضی ها نقش وانت و برای برخی دیگر نقش خودرو خانواده را ایفا می كند. این وسیله دو چرخ كه هر چند وقت یكبار قوانین متفاوتی را در تولید، فروش و رفت و آمد تجربه می كند، حال و روز خوشی را برای بازار آن نمی توان متصور بود و دود روغن سوخته این بازار به چشم مصرف كننده نهایی كه به ناچار رو به خرید و استفاده از این وسیله نقلیه آورده، می رود.
بازار موتورسیكلت هم اكنون آنقدر ملتهب است كه با وجود خریدار، فروشنده ای برای فروش موتورسیكلت وجود ندارد و این مورد به علت شكم سیری فروشندگان نیست، بلكه فروشنده آنچنان كالایی برای فروش ندارد و از جانب دیگر اطلاع دقیقی از قیمت محصول ندارد.



1397/05/23
12:48:01
5.0 / 5
4753
تگهای خبر: پیامك , تلویزیون , تولید , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی