وزیر ارتباطات:

مردم نباید هزینه هوشمندسازی را بدهند

مردم نباید هزینه هوشمندسازی را بدهند اچ پی: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت های ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه نیرو و صنعت آب و برق اظهار داشت: با عنایت به منابع مالی پست بانك در حوزه هوشمندسازی، برای شركت های كه به صورت اولیه وارد این جریان می شوند، سرمایه گذاری می نماییم.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، نشست مشترك بین وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بررسی ظرفیت های ICT در حوزه صنعت آب و برق، امروز در وزارت ارتباطات برگزار گردید.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این نشست با اشاره به توافق بین دو وزارتخانه اظهار نمود: این توافق با توسعه اقتصاد دیجیتالی برای صنعت آب و برق كشور مورد استفاده قرار می گیرد. در این جلسه هم بخش خصوصی، هم فعالان آب و برق و هم ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور دارند، البته اصلی ترین مدل پس از این توافق، مدل اقتصادی می باشد كه این اقدامات چطور باید صورت گیرد.
او افزود: اینكه كنتورها باید هوشمند شوند، در سال های گذشته مورد توجه قرار داشته اما هزینه ی این هوشمندسازی را مردم نباید بدهند. باید یك مدل اقتصادی خوب و موفق استخراج شود. درخواست ما هم از وزارت نیرو این است كه از تصدی گری در این حوزه خارج شود و اجازه دهد بخش های مختلف خصوصی فعالیت كنند. ما هم استانداردگذاری می نماییم و داده ها را آزاد می نماییم كه بخش خصوصی هم فعالیت كند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه هدف افزایش بهره وری و صرفی جویی است، اضافه كرد: این اقدامات آورده ی اولیه می خواهد. ما بعنوان حوزه ارتباطات با عنایت به اینكه پست بانك در این حوزه منابع مالی دارد، برای شركت های فاوا كه به صورت اولیه وارد این جریان هوشمندسازی می شوند، سرمایه گذاری می نماییم. باید عزم خویش را جزم نماییم و به محصول خارجی راه ندهیم. همچون برای ساختن كنتورهای هوشمند نباید از ابزارهای خارجی استفاده نماییم، مگر در موارد ضروری؛ به جهت اینكه زنجیره ثبات برای ما بچرخد.
وی با اشاره به اینكه اقتصاد ما توسعه صنایع داخلی است، اظهار داشت: مهم ترین دستاورد این همایش این است كه به یك مدل اقتصادی موفق برسیم. سپس بعنوان دولت كنار بنشینیم و اجازه دهیم افرادی كه در این عرصه كار می كنند، همچون بخش خصوصی فعالیت كند و ما ناظران منطقی باشیم و آنها را هدایت نماییم.
آذری جهرمی با اشاره به اینكه منابع سنتی در اقتصاد دنیا مانند نفت، معادن و ذخایر زیرزمینی در حال تثبیت یا افول است، اظهار داشت: اما اقتصاد دنیا در حال رشد است و این رشد با بهره وری امكانپذیر است و بهره وری هم با ابزار فناوری اطلاعات تجلی پیدا می كند. پیوند فناوری اطلاعات و صنایع مختلف سبب رشد و بهره وری در این حوزه ها می گردد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه انقلاب صنعتی چهارم در حال وقوع است، تصریح كرد: در این انقلاب كاربر نهایی به سمت استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات می رود و اگر ما در این حوزه برنامه نداشته باشیم، بازار و منافع و ثمره اقتصادی آن برای دیگران می ماند. مقام معظم رهبری در جمع اعضای شورای عالی فضای مجازی به این نكته اشاره كردند كه آینده به گونه ای رقم می خورد كه مدیریت تحولات شهرهای ما در شهرها یا در كشورهای دیگر به وسیله شركت ها انجام می گردد.
وی تحول دیجیتالی را بزرگ و اثرگذار دانست و بیان كرد: امروز داده های مصرف انرژی و آب در دنیا توسط دستگاه های امنیتی جمع آوری و پردازش شده و برای اهداف اقتصادی استفاده می گردد و این مورد بسیار مهم می باشد. تحول در اقتصاد دیجیتالی اتفاقی است كه در ۱۰ سال آینده رخ می دهد. نباید مانند كسانی كه در سال های گذشته مسئولیت داشتند و درباره مبحث شبكه های اجتماعی و فضای مجازی كاهلی كردند و هم اكنون در مقابل این مباحث انتقاد می كنند، زمان را از دست بدهیم و در چند سال آینده شاهد عقب افتادگی در این حوزه باشیم.
او به دستور و تاكید رییس جمهوری و دولت برای حضور در عرصه هایی كه نیاز به تحول با فناوری اطلاعات دارد، اشاره نمود و اضافه كرد: یكی از این عرصه ها، نیرو بود كه با آغاز همكاری های مشترك بین وزارت ارتباطات و وزارت نیرو، مطالعات میدانی و تطبیقی انجام و روش های گذشته در این حوزه صدمه شناسی شد و با مشخص شدن تكالیف و اقدامات لازم، تفاهم نامه ای بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحول در این حوزه تحت عنوان سند اقدام مشترك توسعه كاربردهای تكنولوژی های جدید فناوری اطلاعات منعقد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فضای فشارهای بین المللی و محیط زیستی كه به صنعت آب و برق وارد می شود، اظهار داشت: فشارهای زیست محیطی، تغییرات آب و هوایی و تحریم ها، فشارهای همه جانبه ای هستند كه می تواند انگیزه بالایی برای حركت در راه بهبود بهره وری تولید كند تا اقتصاد دیجیتال را برای كشور خود بسازیم.
وی به مصرف بالای آب در كشاورزی هم اشاره نمود و اضافه كرد: تفاهم نامه ای در این حوزه با وزارت جهاد كشاورزی منعقد شده كه بر مبنای پیش بینی ها علاوه بر شیوه های آبیاری نوین، با هوشمندسازی تا ۳۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی می گردد كه رقم بسیار مناسبی در این حوزه می باشد.
در این نشست همینطور رسول سراییان - رییس سازمان فناوری اطلاعات - با اشاره به اینكه برای تدوین سند مشترك با محوریت تحول دیجیتال هر دو هفته یكبار جلسه برگزار كردیم، اظهار نمود: در این زمینه گام خوبی برداشته شد كه نتیجه آن همگرایی در فناوری و هم افزایی در مدیریت است.
وی با اشاره به اینكه كشور ما امروزه با چند چالش مهم روبروست، خاطرنشان كرد: مهمترین چالش هایی كه كشور ما را تهدید می كند، آب، بیكاری، وابستگی به نفت، آلودگی محیط زیست، رونق اقتصادی و شفافیت است كه ما می توانیم با استفاده از فناوری نوین این مشكلات را حل نماییم.
رییس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه فناوری اطلاعات و فناوری ارتباطات دو مبحث جدا بود كه از سال 2009 یك همگرایی میان آن ها شكل گرفت، اضافه كرد: بعد از آنكه این دو فناوری در كنار یكدیگر قرار گرفتند، میان صنایع یك همگرایی بوجود آمد كه یكی از این صنعت ها در وزارت نیرو قرار دارد.
سراییان با اشاره به اینكه ICT در حوزه هایی مانند بانكداری، سلامت، كشاورزی و حمل و نقل نفوذ كرده است، اظهار نمود: نتیجه این نفوذ افزایش بهره وری، كاهش هزینه ها و تولید شفافیت است كه با همگرایی بین حوزه ها صنعت هوشمند ابری شكل می گیرد و هوش مصنوعی تولید می گردد.
وی با اشاره به مزایای هوشمندسازی در كشور، خاطرنشان كرد: با اجرای طرح هوشمندسازی، می توان كشور را ارزان اداره كرد و كارهای مردم با سرعت و سهولت بیش تری صورت گیرد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینكه ما در انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم، بیان كرد: در این انقلاب می توانیم از هوش مصنوعی استفاده نماییم و هزینه های تمام شده فناوری اطلاعات را كاهش دهیم، به صورتی كه با مقایسه قیمت ها مشخص می گردد كه در حوزه های مختلف مانند انرژی، سلامت، درمان و تكنولوژی شاهد كاهش هزینه ها هستیم.
سراییان افزود: تحول دیجیتالی و اقتصاد دیجیتالی همچون مواردی است كه در وزارت ارتباطات مورد پیگیری قرار دارد و در محورهای شهر هوشمند، انرژی هوشمند و محیط زیست هوشمند دنبال می گردد.
وی با اشاره به اجرای طرح دولت الكترونیكی، اظهار داشت: هدف ما در دولت الكترونیكی، تولید فرصت شغلی و كاهش رجوع حضوری مردم به سازمان هاست كه به همین منظور اولین تفاهم نامه را با وزارت نیرو منعقد كردیم.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینكه از سازمان های مختلف برای هوشمندسازی كمك گرفته ایم، اضافه كرد: هوشمندسازی كشاورزی را با كمك وزارت جهادكشاورزی انجام دادیم. به دنبال این هستیم تا داده های مختلف در كنار یكدیگر خدمات جدید و ارزان تر را به مردم عرضه كنند كه بر این اساس همگرایی بین وزارت خانه های نیرو و ارتباطات، فرصت جدید خلق و مدیریت مصرف آب و انرژی را بوجود می آورد. این مورد به ابتكار دو وزیر نیرو و ارتباطات بوجود آمده است، این هم افزایی باید در همه صنایع شكل گیرد تا از منابع حداكثر استفاده صورت گیرد و با همگرایی فناوری را رشد دهیم.
سراییان با اشاره به اینكه همگرایی وزارتخانه های نیرو و ICT باعث بهره وری و خلق فرصت جدید در مدیریت مصرف انرژی می شود، خاطرنشان كرد: اشتراك در داده های برق و آب، منشاء بزرگی برای تولید اشتغال است كه در این زمینه دولت می تواند راه را برای بخش خصوصی باز كند.



1397/06/19
13:55:16
5.0 / 5
4363
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی