در گفت وگو با ایسنا اعلام شد

پیام به سرعت لازم برای قرار گرفتن در مدار نرسید، سفیر حامل دوستی میگردد

پیام به سرعت لازم برای قرار گرفتن در مدار نرسید، سفیر حامل دوستی میگردد اچ پی: مدیركل توسعه فناوری سازمان فضایی با بیان این كه ماهواره ˮپیامˮ از راه ماهواره بر به سرعت لازم برای قرار گرفتن در مدار نرسید، اظهار داشت:  در ماهواره ˮپیامˮ نیازی به ˮتراسترˮ نداشتیم و حتی اگر این ماهواره مجهز به ˮتراسترˮ هم بود، باز هم سقوط می كرد؛ چون ˮپیامˮ به سرعت لازم نرسید.


دكتر مجتبی سرادقی در گفت وگو با ایسنا، قرار گرفتن در مدار ۵۰۰ كیلومتری را از اهداف پرتاب ماهواره "پیام" دانست و اضافه كرد: در صورتیكه "پیام" در مدار ۵۰۰ كیلومتری قرار می گرفت، به مدت دو سال بدون اعمال نیروی جدیدی در مدار باقی می ماند.
وی با تاكید بر اینكه برای قرار گرفتن "پیام" در مدار، این ماهواره باید به سرعت لازم ۸ كیلومتر در ساعت می رسید، اظهار نمود: این سرعت را ماهواره بر به ماهواره اعمال می كند و از آنجایی كه جوی در این مدار وجود ندارد، ماهواره با سرعت اولیه به دور مدار می گردد.
سرادقی افزود: ماهواره "پیام" به این سرعت نرسید؛ از این رو این ماهواره آماده تزریق به مدار نشد.
مدیر كل توسعه فناوری فضایی سازمان فضایی اشاره كرد: اگر ماهواره به سرعت مورد نظر نرسد، سقوط كرده و به زمین برخورد می كند و اگر به بیشتر از سرعت لازم برسد، از مدار خارج شده و به سمت سایر سیارات می رود.
وی با اشاره به اینكه در پرتاب روز سه شنبه، ماهواره "پیام" به سرعت لازم نرسید، تصریح كرد: این ماهواره سقوط كرد و محل دقیق سقوط آنرا نمی توان اعلام كرد؛ ولی برمبنای محاسبات، احتمال دارد كه این ماهواره در اقیانوس هند سقوط كرده باشد.
سرادقی درباب موتورها و پیش رانش های "پیام"، اظهار داشت: در بعضی ماهواره ها زمانی كه ماموریتهای بیشتری هدف گذاری میگردد و یا می خواهیم مدار را تغییر دهیم، موتورهایی كه شبیه پرتابگرهای كوچك هستند، نصب می شوند.
به قول وی، این موتورها هم تنظیمات مداری را انجام و هم وضعیت ماهواره ها را در وضعیت قابل انتظار قرار می دهند.
سرادقی افزود: زمانی كه ارتفاع مداری ماهواره افزایش می یابد، طول عمر ماهواره باز از ۲ به ۵ سال افزایش می یابد و زمانی از این موتورها استفاده میگردد كه ماهواره در مدار قرار گرفته باشد و می خواهیم ماهواره را حفظ كنیم؛ ولی در پروژه "پیام" تصحیح مداری تعریف نشده بود.
سرادقی با تاكید بر اینكه در ماهواره "پیام" نیازی به "تراستر" نداشتیم، اشاره كرد: حتی اگر این ماهواره مجهز به "تراستر" بود، باز هم سقوط می كرد؛ چون "پیام" به سرعت لازم نرسید.
مدیر كل سازمان فضایی ایران در عین حال با اشاره به اینكه در این پرتاب در مرحله نهایی مشكل كوچكی به وجود آمده بود، اضافه كرد: عملكرد ماهواره بر خوب بوده است و ماهواره بر "سیمرغ" قابلیت حمل محموله های تا ۲۰۰ كیلوگرم را دارد.
سرادقی افزود: در پرتاب ماهواره مشكل فنی در ماهواره بر برای رساندن ماهواره به مدار به وجود آمد.
وی با اشاره به اینكه ماهواره "دوستی" دانشگاه شریف باز با ماهواره بر بومی پرتاب خواهد شد، اظهار نمود: این ماهواره با ماهواره بر "سفیر" به مدار تا ۳۵۰ كیلومتری پرتاب خواهد شد.
به قول وی، مدار حضیض این ماهواره ۲۵۰ كیلومتر و اوج مداری آن ۳۵۰ كیلومتری خواهد بود.
مدیر كل توسعه فناوری سازمان فضایی در پاسخ به این سوال كه آیا مقرر است ماهواره "پیام" باردیگر از طرف دانشگاه امیركبیر ساخته شود، پاسخ داد: توان ساخت این ماهواره در دانشگاه امیركبیر موجود است و هدف سازمان فضایی توسعه زیر ساخت های فضایی است.



1397/10/27
22:11:23
5.0 / 5
4309
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی