خداحافظی با تلگرام های فارسی

خداحافظی با تلگرام های فارسی به گزارش اچ پی به نظر می آید مدیران نسخه های فارسی تلگرام بالاخره تصمیم گرفتند این برنامه های متصل به تلگرام را از مادرشان جدا كنند؛ هرچند هنوز امكان فعالیت مستقل كامل آنها فراهم نشده است.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، بعد از فیلترینگ مقطعی تلگرام در دی ماه سال ۱۳۹۶ و سپس فیلتر باردیگر ی آن در ۱۰ اردیبهشت سال قبل كه تا امروز ادامه یافته، در كنار پیام رسان های داخلی كه مجال حضور بیش تری یافتند، نسخه های داخلی تلگرام كه فیلتر نشده بودند، توانستند بعضی از كاربران تلگرام را در این پیام رسان حفظ كنند؛ با این تفاوت كه صرفاً در تلگرام طلایی و هاتگرام، بعضی از كانال هایی كه در تلگرام اصلی وجود داشت، فیلتر می شدند.
از طرفی به علت متن باز بودن تلگرام، این اپلیكیشن قابلیتی دارد كه می توان به راحتی برنامه ای جدید روی آن نوشت. در نسخه های فارسی تلگرام كه با استفاده از API های تلگرام نوشته شده بودند، چنین قابلیتی وجود دارد و این اپلیكیشن ها، ابتدا كپی پیام های شما را نگه داشته و با انجام پردازش، آنرا به تلگرام می فرستادند كه دلیل اعمال مسدودیت بعضی از كانال ها در این پیام رسان ها هم همین بود.
در حالیكه تا قبل از فیلتر شدن تلگرام، این پیام رسان حدود ۴۰ میلیون كاربر داشت، با گذشت چند ماه از فیلتر آن، كاربران بین تلگرام با فیلترشكن، پیام رسان های داخلی و نسخه های فارسی شده تلگرام تقسیم شدند. هاتگرام و تلگرام طلایی باآنكه تفاوت هایی با نسخه اصلی تلگرام داشتند و در بعضی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور می كرد، اما شاید مهم ترین تفاوتی كه با پیام رسان های كاملاً بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود.
نسخه های فارسی تلگرام مانع از مهاجرت به پیام رسان های بومی
البته این مورد باعث واكنش بعضی از مسؤولان شد؛ تا جایی كه عبدالصمد خرم آبادی - معاون سابق دادستان كل كشور در امور فضای مجازی- نسخه های فارسی تلگرام را به جای پیام رسان، فیلترشكن هایی دانست كه مانع از مهاجرت كامل كاربران به پیام رسان های بومی شده اند.
همینطور سیدابوالحسن فیروزآبادی - رئیس مركز ملی فضای مجازی- از همان زمان بارها از بومی شدن این نسخه ها اطلاع داد و ضمن تاكید بر سیاست خروج از انحصار تلگرام، علت پشتیبانی از هاتگرام و طلاگرام را دوران گذار از این مرحله عنوان نمود تا جایی كه آنها بالاخره بتوانند به پیام رسان های ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند. اما این اتفاق علی رغم مهلت های چندباره ای كه شهریور و آذر ماه سال قبل داده شد، رخ نداد، تا جایی كه گوگل تصمیم گرفت از اردیبهشت ماه سال جاری، به علل امنیتی نسخه های فارسی تلگرام را از ماركت آنلاین خود حذف كند.
پوسته های فارسی تلگرام از همان ابتدا امنیتی نداشتند
هرچند بعد از حذف این نسخه ها از گوگل پلی، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- عنوان نمود از همان ابتدا گفته بود كه «همه پوسته های فارسی تلگرام فاقد امنیت اند» و همینطور حمید فتاحی -مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت- اظهار نمود «همواره اتصال مستقیم به تلگرام امن تر از اتصال از راه پوسته هاست»، اما هیچ زمانی عدم پشتیبانی از این پیام رسان ها هم مطرح نشد.
یكی دیگر از مسائلی كه از زمان فعالیت این پیام رسان ها وجود داشت، این بود كه از همان ابتدا اخبار موثق و قابل اطمینانی از جانب آنها منتشر نمی شد، هرچند پس از حذف این نسخه های فارسی از گوگل پلی، ظاهراً مدیران آنها تصمیم گرفتند به طرفداری از برنامه های خود بپردازند. علیرغم این و بعد از گذشت چند ماه به نظر می آید كوشش برای حل مشكلات به وجود آمده برای كاربران ایرانی اپلیكیشن های هاتگرام و تلگرام طلایی نتیجه نداده و باآنكه هنوز خبری از سوی مدیران این پیام رسان ها منتشر نشده، اما طبق اخبار غیررسمی منتشرشده، آنها ناچار به قطع ارتباط با تلگرام اصلی از آغاز تیرماه شده اند.
البته مبحث قطع ارتباط از تلگرام اصلی برای رسیدن به استقلال و درواقع مستقل شدن هاتگرام و طلاگرام از تلگرام، نزدیك به یك سال می شود كه مطرح شده اما با وجود وعده های چندباره ای كه برای این مورد داده شد، تا زمانی كه حذف این پوسته های فارسی از ماركت آنلاین گوگل پیش نیامده بود، رویداد جدیدی رخ نداد و الان علت این موضوع، احترام به فضای قانونی عنوان شده، اتفاقی كه در طول یك سال قبل علیرغم هشدارهای زیاد نیفتاده بود.




منبع:

1398/04/02
13:47:23
5.0 / 5
4100
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی