گزارش اچ پی؛

نقشه سراسری كیفیت اینترنت طراحی شد

نقشه سراسری كیفیت اینترنت طراحی شد اچ پی: گزارش سامانه ثبت شكایات مشتركان از خدمات ارتباطی نشان میدهد كه بیشتر از نیمی از شكایات این حوزه به اینترنت اختصاص دارد؛ در این راستا نقشه سراسری كیفیت اینترنت برای حل این مشكل طراحی شده است.



خبرگزاری مهر- گروه دانش و فناوری؛ معصومه بخشی پور: نارضایتی كاربران اینترنت از كیفیت خدماتی كه از طرف اپراتورهای ارتباطی ارائه می شود، سوژه خیلی از پیشنهاداتی است كه توسط كاربران در صفحات اجتماعی وزیر ارتباطات مطرح می شود.
بسیاری از كاربران از كیفیت نامناسب و سرعت سرویس اینترنت در مناطق مختلف كشور ناراضی هستند و معتقدند كه با عنایت به هزینه ای كه برای اینترنت پرداخت می كنند، سرویس دهی آنطور كه باید مورد رضایتشان نیست.
گزارش ماهیانه سامانه ثبت و پاسخگویی به شكایات مشتركین كه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر می شود نیز نشان میدهد كه بیشتر از نیمی از شكایات این حوزه، ماهانه به اینترنت اختصاص دارد.
این شكایات بر اساس گزارش های ارسالی از طرف كاربران به سامانه ۱۹۵ در ۷ حوزه كاری شامل اینترنت، تلفن همراه، تلفن ثابت، خدمات پستی، تشعشعات، دفاتر پیشخوان دولت و سرویس خدمات ارزش افزوده، به ثبت می رسد كه برآوردها نشان میدهد از فروردین تا اختتام مهرماه امسال در مجموع ۶۰ هزار و ۳۸۵ مورد شكایت از طرف كاربران ثبت شده كه از این تعداد بیشتر از ۵۰ درصد یعنی در حدود ۳۰ هزار شكایت طی ۷ ماه به اینترنت اختصاص داشته است.
ضرب الاجل ۴۵ روزه وزیر ارتباطات به اپراتورها
به همین دلیل اوایل شهریورماه وزیر ارتباطات با بیان ضرب الاجلی ۴۵ روزه به اپراتورهای ارتباطی زمان داد تا شبكه های خودرا ساماندهی كنند و بعد از این تاریخ، جزئیات خدمات دهی آنها در یك سامانه همگانی در اختیار عموم مردم قرار می گیرد.
مهلت آذری جهرمی به اپراتورها، همزمان با رونمایی از سامانه ای به نام «فرادید» اعلام گردید تا بعد از این تاریخ كه ۱۸ مهرماه عنوان شده بود، سنجش فاكتورهای كیفیت شبكه اینترنت كشور و نحوه ارائه خدمات توسط اپراتورها شفاف و به راحتی قابل مشاهده باشد.
۶ هزار حسگر كیفیت شبكه اینترنت را رصد می كند
مطابق آنچه كه در آن مراسم عنوان شد، رگولاتوری با راه اندازی سامانه «فرادید» اطلاعات كیفی خدماتی كه اپراتورها ارائه می دهند را بوسیله سامانه و اپلیكیشن موبایل در اختیار كاربران قرار می دهد و حتی اپراتورها نیز می توانند كارنامه كاری خود و عملكرد رقبا را ببینید.
وزیر ارتباطات در آن مراسم كیفیت را شاخص مهم در توسعه ICT كشور عنوان نمود و اظهار داشت: «از روز اولی كه آقای فلاح جوشقانی بعنوان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی حكم گرفتند ما یك خروجی از وی می خواستیم و آن هم داشبوردی بود كه با استفاده از آن، هر شهروند باخبر باشد كه چه سرویس هایی با چه قیمتی قابل دریافت است. ما به دنبال اطلاعات مشخصی هستیم كه خروجی آن بتواند گلوگاههای شبكه اینترنت كشور را به ما اعلام نماید.»
وی اشاره كرد: «حدود ۶ هزار حسگر به شبكه متصل شده و اطلاعات جمع آوری می كند و كاربران می توانند بوسیله این سامانه و اپلیكیشن مربوط به آن گزارش های شبكه ای از سرویس خودرا دریافت نمایند. تا قبل از این و به رغم آنكه گزارش های كیفی شبكه از طرف رگولاتوری به اپراتورها ارسال می شد اما ما با ارتقای شایان توجهی در بهبود شبكه مواجه نبودیم. براین اساس تصمیم گرفتیم این گزارش ها و اطلاعات را در دسترس همه مردم قرار دهیم. شاید بعضی از این مساله ناراضی باشند كه با این سامانه، همزمان چند ارائه دهنده سرویس با یكدیگر مقایسه شده و مردم هم از این مقایسه باخبر می شوند، اما با عنایت به اینكه نحوه ارسال تذكرها به اپراتورها و ارائه گزارش ها از كیفیت اینترنت، تغییری در ارتقای شبكه ایجاد نكرد، ما سامانه «فرادید» را راه اندازی كرده ایم.»
آذری جهرمی با بیان ضرب الاجل ۴۵ روزه به اپراتورها برای آنكه كارنامه كاری خودرا مشاهده و آنرا اصلاح كنند، اظهار داشت: « این فرصت به اپراتورها داده شده تا قبل از آنكه مردم نیز این گزارش ها را دریافت نمایند، سرویس های خودرا ارتقاء دهند. در فازهای بعدی انعكاس نظرات مردمی را هم در برنامه داریم و همین مورد سبب می شود فشار كیفیت را كه امروز بر دوش وزارت ارتباطات است با یك همكاری جمعی، به بهترین شكل ممكن حل نماییم.»

از این رو ۱۸ مهرماه آخرین مهلت برای اپراتورهای اینترنت درنظر گرفته شد تا بتوانند قبل از دسترسی مردم به اطلاعات پوشش دهی شبكه و اینترنت در مناطق مختلف كشور، كیفیت خدمات را بهبود ببخشند و بازارشان را با قدرت حفظ كنند.
نقشه كیفیت اینترنت آماده عرضه عمومی شد
با گذشت حدود یك ماه از اختتام ضرب الاجلی كه وزیر ارتباطات برای اپراتورهای اینترنت در نظر گرفت و مقرر شد بعد از آن تاریخ، سامانه فرادید مورد بهره برداری قرار گیرد، از سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی بعنوان متولی این طرح، آخرین وضعیت آنرا جویا شدیم.
مجید حقی معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: پس از جلسه رونمایی از سامانه «فرادید» كه با حضور وزیر ارتباطات و مدیران اپراتورهای ارتباطی برگزار شد، چند اقدام مهم در دستور كار رگولاتوری قرار گرفت. نخست آنكه اكانت هایی برای اپراتورها به وجود آمد تا در این سامانه وضعیت ارزیابی خودرا ببینند و در جریان جایگاهشان در رتبه بندی وضعیت اپراتورها قرار گیرند.
وی افزود: در همین حال جلساتی نیز با اپراتورها داشتیم و نكات تكمیلی مدنظر در سنجش فاكتورهای كیفی سرویس به لحاظ شكلی و محتوایی را با آنها به بحث و تبادل نظر گذاشتیم تا اگر مشكلی در زمینه نرم افزاری سرویس دارند و یا مشكلی در ابزارهای سنجشی وجود دارد، نسبت به به روزرسانی آن اقدام گردد.
حقی اظهار داشت: در بخش مربوط به رگولاتوری نیز، این سامانه را متناسب با بهره برداری عمومی تغییر دادیم تا هم به صورت شماتیك و هم گرافیكی امكان استفاده از آن برای كاربران فراهم باشد و رنكینگ هر اپراتور به صورت نمودار قابل رویت برای كاربران باشد.
سامانه فرادید الان آماده بهره برداری است و ظرف یك تا دو هفته آینده در نخستین فرصت و بعد از هماهنگی با وزیر ارتباطات، دسترسی به این سامانه در اختیار عموم مردم قرار می گیردمعاون رگولاتوری افزود: بنظر می رسد آنچه كه برای بهره برداری مورد نیاز مردم است، سوژه تعرفه خدمات است كه در این راستا فهرست تعرفه خدمات اینترنت اپراتورها نیز به این سامانه اضافه گردید و در نهایت نیز فهرست شكایات مردم در هر نقطه از نقشه، قابل مشاهده برای تمامی كاربران است. در این فهرست تعداد و نوع شكایت دیده می شود و مجموعه این عوامل موجب می شود كه یك نفر بتواند تصمیم كامل تری را برای ستاندن سرویس از اپراتور مورد نظر خود بگیرد.
وی با اشاره به اینكه این سامانه الان آماده بهره برداری است، اظهار داشت: ظرف یك تا دو هفته آینده در نخستین فرصت و بعد از هماهنگی با وزیر ارتباطات، دسترسی به این سامانه در اختیار عموم مردم قرار می گیرد.

كارنامه عملكرد اپراتورها عرضه عمومی می شود
حقی در مورد مخالفت یا موافقت اجرای این طرح از طرف اپراتورها با عنایت به اینكه كارنامه عملكردی آنها، عرضه عمومی می شود، اظهار داشت: قسمتی از اپراتورها ممكنست با این مساله مخالف باشند اما در جلساتی كه با اپراتورها داشتیم، خیلی از آنها نقطه نظرشان این بود كه ما تعداد سنجه ها و آیتم های مورد ارزیابی را افزایش دهیم چونكه از این طرح استقبال كردند.
وی توضیح داد: طبیعتا رونمایی از این نقشه یك پرزنت برای اپراتورهایی خواهد بود كه كیفیت سرویس دهی بهتری دارند و مردم نیز می توانند این خدمات را با هم مقایسه كنند. البته برخی هم ممكنست به هر ترتیب نگرانیهایی داشته باشند كه در چه جایگاهی از این رده بندی قرار می گیرند. اما باید اظهار داشت كه خاصیت مانیتورینگ یك فضا این است كه هر آنچه كه هست در منصه ظهور گذاشته شود و قابل اندازه گیری و ارزیابی باشد.
حقی اضافه كرد: این سامانه درست مانند خاصیت جلسه امتحان عمل می كند، به این معنا كه كسی كه خوب درس خوانده است و آمادگی بیشتری دارد، از هر سوالی در جلسه امتحان استقبال می كند و می داند بنا است كه در این سختی در اوج قرار گیرد؛ اما كسی كه آمادگی نداشته باشد، نگران است.
كاركردی كه این سامانه دارد سبب می شود كه مردم كیفیت بهتری دریافت نمایند و اپراتورها هم كیفیت بهتری تحویل دهند. از یك جهت مردم كیفیت بهتر می گیرند و از سمتی دیگر انگیزه ای برای رشد اپراتور ایجاد می شود تا به جایی برسد كه بازارش را از دست ندهد و فضای رقابت ایجاد شودمعاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینكه این فضای نگرانی و فضای استقبال به سمت و سوئی می رود كه در نهایت منفعتش برای هر دوطرف تضمین می شود، اشاره كرد: از یك جهت مردم كیفیت بهتر می گیرند و از سمتی دیگر این نگرانی انگیزه ای برای رشد اپراتور می شود تا به جایی برسد كه بازارش را از دست ندهد و فضای رقابت ایجاد می شود؛ بدین سبب كاركردی كه این سامانه دارد سبب می شود كه مردم كیفیت بهتری دریافت نمایند و اپراتورها هم كیفیت بهتری تحویل دهند.
نقشه كیفیت اینترنت شامل همه اپراتورها می شود
وی اظهار داشت: این سامانه را برای اپراتورهایی كه بیشترین بازار را در اختیار دارند و بیشترین تاثیرگذاری را در فضای ارتباطی دارند، مبنا قرار داده ایم. به این معنا كه این سامانه شامل اپراتورهای اینترنت ثابت و موبایل می شود و حدود ۱۰ اپراتور اینترنت ثابت، اینترنت وایمكس، اینترنت TDLTE و موبایل را دربرمی گیرد.
حقی با اشاره به اینكه سامانه «فرادید» جمع بندی كیفیت اینترنت در یك منطقه را نشان میدهد و با وضعیت سرویس یك مشترك متفاوت می باشد، افزود: در این سامانه كیفیت اپراتور از آن جهت كه در هر منطقه چگونه است، اندازه گیری می شود و این سامانه مربوط می شود به كیفیت سرویسی كه هر اپراتور در هر منطقه ای می دهد.
معاون رگولاتوری اظهار داشت: مدل مقایسه ای اپراتورها در این سامانه برحسب كاركرد است؛ یعنی ما چند دسته كاركرد همچون وب گردی (web browsing )، استفاده از ویدئو و گیمینگ و امثال این ها را تعریف و دسته بندی كردیم و در این نقشه مشخص شده است كه هر یك از اپراتورها در مورد این كاركردها، چه جایگاهی دارند. با این روش امكان مقایسه این كاركردها برای كاربر با عنایت به نیازی كه از اینترنت دارد، مهیا می شود.
وی با اشاره به اینكه مدل دسترسی به این سامانه بزودی بوسیله سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات، اطلاع رسانی می شود، اضافه كرد: سامانه «فرادید» به صورت همزمان در كل كشور فعال می شود و قابل دسترسی برای همه كاربران خواهد بود.
مشكل كیفیت و سرعت اینترنت باید حل شود
حقی با اشاره به اینكه مشكلاتی كه در زمینه كیفیت و سرعت اینترنت وجود دارد، باید حل شود، اضافه كرد: مطابق با خواسته وزیر ارتباطات اپراتورها باید كیفیت سرویس خودرا تغییر دهند. البته در این رابطه در بعضی مناطق نیز اشكال ارتباطات زیرساختی و سیم مسی وجود دارد كه طبیعتا در این مناطق باید قابلیتهای ارائه سرویس را افزایش داد.
وی با اشاره به اینكه اینترنت جای خودرا بعنوان یك ابزار ارتباطی باز كرده و دیگر تنها ابزار اطلاعاتی نیست و در تاروپود زندگی مردم قرار می گیرد، اظهار داشت: طبیعی است كه متناسب با همین رشد و كاركرد، مردم باید برای شكایت و مشكل از نیازمندیهای خود بتوانند به جایی بازگشت كنند. بنا بر این سامانه پاسخگویی به شكایات ۱۹۵ با این هدف به راه افتاده است. البته میزان شكایتی كه مشتركان در این سامانه ثبت كرده اند نسبت به تعداد كل مشتركان، رقم بالایی نیست. اما با این وجود هر نارضایتی كه از كیفیت اینترنت در این سامانه ثبت گردد، قابل پیگیری از طرف رگولاتوری است.
معاون رگولاتوری با اشاره به اینكه قسمتی از كاربران، به صورت مستقیم مشكل كیفیت سرویس خودرا با اپراتورها حل می كنند و در صورتیكه به موردشان رسیدگی نشود از ۱۹۵ كمك می گیرند، افزود: در سامانه فرادید نیز این امكان را فراهم كردیم كه كاربران در صورت شكایت و اعتراض به سرویس اپراتورها، آنرا به رگولاتوری اعلام كنند.
وی اظهار داشت: رگولاتوری بطور قطع پیگیر شكایات كاربران است و اپراتورها را برای پاسخگویی احضار می كند و بعد از آن پیگیر رفع مشكل شاكی خواهد بود.
به گزارش اچ پی به نقل از مهر، شواهد نشان میدهد كه خیلی از كاربران با وجود اینكه از كیفیت اینترنت خود رضایت ندارند اما به سبب عدم آگاهی كافی و عدم سهولت در ثبت شكایت، مشكل و اعتراض خودرا بوسیله سامانه ۱۹۵ به رگولاتوری و یا اپراتورهای موبایل انعكاس نمی دهند. با وجود این، راه اندازی سامانه «فرادید» كه كیفیت خدمات تمامی اپراتورها را اعلام عمومی می كند، می تواند راهكاری باشد تا كاربران بوسیله وب و یا اپلیكیشن از وضعیت سرویس خود باخبر شده و در صورتیكه مشكلی در كیفیت سرویسشان داشتند آنرا اعلام عمومی كنند.
حال باید دید این سامانه تا چه اندازه می تواند اهداف ارتقای كیفیت اینترنت را تحقق بخشد و در كاهش نارضایتی كاربران از كیفیت اینترنت تأثیرگذار است یا خیر.


منبع:

1398/08/23
10:16:27
5.0 / 5
4480
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , ارتباطات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی