در گزارش اچ پی اعلام شد؛
نفوذ فناوری دیجیتال به صنایع بیشتر می شود
به گزارش اچ پی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: روند توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال در كشور ما صعودی بوده اما ۲-۳سال دیگر میتوانیم سهم ۱۰-۱۲درصدی از اقتصاد ملی را بدست آوریم.
دکتر مهدی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: تمرکز مقام معظم رهبری از سالهای گذشته بر توسعه اقتصادی، افزایش ظرفیت های تولیدی و افزایش حجم اقتصاد بوده که سال جاری هم در ادامه سالهای قبل روی این مورد تاکید داشتند و سال را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند.
وی با اشاره به اینکه سال قبل درآمدهای نفتی ما کاهش یافته و سال جاری هم تحریم و قیمت نفت، عملاً شرایط را برای کشور دشوار کرده است، بیان نمود: سال قبل کمتر از ۲۰ درصد بودجه کشور تحت تاثیر نفت بوده و ما جز معدود کشورهایی هستیم که می توانیم با کمتر از ۱۰ درصد درآمد نفتی اقتصاد مملکت را بچرخانیم.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال اظهار داشت: این نشان داده است که توان اقتصادی ما در این سال ها قوی شده و در صدد افزایش ظرفیت های تولید ملی هستیم؛ بخشی از این ظرفیت ها از راه شرکتهای دانش بنیان و استارت آپی بوده که توانسته اند این جایگزینی دانش به جای نفت را جبران کنند.
محمدی با اشاره به برنامه های اقتصاد دیجیتال در ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال تصریح کرد: به زعم ما برنامه هایی از سالهای گذشته در جهت تقویت زیست بوم دانش بنیان و زیست بوم استارت آپی اجرایی شد که به احتمال زیاد می توانیم شاهد این باشیم که شرکتهایی در حوزه اقتصاد دانش بنیان و حوزه دیجیتال می توانند فرآیند توسعه اقتصادی را فراهم نمایند.
وی عنوان کرد: تابحال حمایت هایی نظیر اعطای تسهیلات، گرنت و زیرساخت های حیاتی برای شرکتها وجود داشته که سال جاری هم این مسیر را ادامه می دهیم اما در جهت جهش تولید درصدد هستیم که با نهادهایی در تعامل باشیم که جهش تولید محقق شود.
جبران عقب ماندگی اقتصادی با توسعه شرکتهای بزرگ و کوچک
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال با تاکید بر اینکه معاونت علمی با همکاری نهادها و مراکز نوآوری به تحقق شعار سال کمک می نماید، اظهار داشت: کمک به شرکتهای کوچک برای شکل گیری ظرفیت های جدید و کمک به شرکتهای بزرگ برای ورود به بورس و اوراق بهادار و افزایش ظرفیت تولید آنها می تواند عقب ماندگی اقتصادی حاصل از کاهش فروش نفت را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه حوزه اقتصاد دیجیتال حوزه گسترده ای است، تصریح کرد: اتفاقاتی که در سالهای اخیر افتاده نشان داده است که اقتصاد دیجیتال حوزه فناوری اطلاعات نیست و بخش زیادی از توسعه فناوری اقتصاد دیجیتال به سایر صنایع نفوذ پیدا کرده است؛ در واقع فناوری دیجیتال در صنایع بالغی که تحت نظارت صنعت، معدن و تجارت هستند می تواند نفوذ پیدا کند.
محمدی با اشاره به صنایعی که فناوری دیجیتال می تواند در آنها نفوذ پیدا کند و جهش تولید اتفاق بیافتد، بیان نمود: صنعت خودرو، فولاد، نفت، پتروشیمی و… ظرفیت این را دارند که فناوری دیجیتال در آنها وارد شود تا اقتصاد دیجیتال فعال شود.
وی با تاکید بر اینکه در صدد هستیم حجم بزرگی از اقتصاد را در این صنایع با فناوری دیجیتال ایجاد نماییم، اظهار نمود: تابحال همکاری هایی با این صنایع داشتیم که منجر به ایجاد زیرساخت هایی در حوزه دیجیتال شده است و این مورد سال جاری هم بیشتر خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال با اشاره به روند توسعه اقتصاد دیجیتال افزود: روند توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور ما صعودی بوده اما باید سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد ایران همتراز با کره جنوبی یا کشورهای توسعه یافته باشد.
وی در پاسخ به اینکه باید چه فرایند ای طی شود که در حوزه اقتصاد دیجیتال همتراز کشورهای اروپایی شویم، اظهار داشت: این یک فرایند ۵ ساله لازم دارد کمااینکه دو الی سه سال آنرا گذرانده ایم؛ اما پیشبینی می نماییم که اقتصاد دیجیتال در دو الی سه سال آینده به سهم ۱۰ تا ۱۲ درصدی از اقتصاد ملی برسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب