خطر بزرگ وای فای مجانی

خطر بزرگ وای فای مجانی به گزارش اچ پی هنگام استفاده از وای فای عمومی با عنایت به ضریب امنیت بسیار پایین و ریسك های متعدد، باید احتیاط كرد و البته كارشناسان توصیه می كنند تا جایی كه می شود تلاش كنید از شبكه هایی كه دارای كلمه عبور اختصاصی هستند، استفاده كنید.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، امروزه از اینترنت وای فای و بی سیم در خیلی از مکان های عمومی استفاده می شود. رستوران ها، هتل ها، کافی شاپ ها و فرودگاه ها مجهز به این فناوری هستند و به مشتریان خود اینترنت مجانی عرضه می دهند. اما خطر بزرگ وای فای های عمومی این است که اطلاعاتی که فرد رد و بدل می کند، برای تمام کسانی که از آن استفاده می نمایند، قابل مشاهده می باشد.
نکته ای که حدودا همه کاربران از آن بی خبر هستند، ضریب امنیت بسیار پایین و ریسک های گوناگونی است که وای فای مجانی در اماکن عمومی برای آنها به وجود می آورد که امکان دارد هیچگاه از تبعات منفی آن در آینده آگاه نشوند و تنها از حساب های کاربری آنها برای اهداف و انگیزه های شوم و غیراخلاقی هکرها و مجرمان سایبری سوءاستفاده شود.
اتصال به اینترنت وایرلس یا وای فای مجانی با این که فواید زیادی همچون اتصال نامحدود به اینترنت در هر لحظه و مکان را دارد، اما چون سیستمی عمومی و همگانی است و تمامی کاربران از یک نام کاربری و رمز عبور استفاده می نمایند، ناخودآگاه کاربران را به سمت ناامنی در آن مکان پیش می برد و افزایش کلاهبرداری های مختلف نظیر حملات سایبری، بدافزاری، باج افزاری و فیشینگ را برای آنها به دنبال خواهد داشت.
به همین سبب کارشناسان امنیتی همواره به کاربران سفارش می کنند در صورتیکه می خواهند در همه جا دسترسی به اینترنت داشته باشند و از خدمات آن بهره ببرند، بهترین راهکار آن است که از اپراتور مخابراتی مربوطه سیمکارت خود، بسته های اینترنتی با حجم و زمان مورد نیاز خویش را تهیه و خریداری نموده و بدین ترتیب علاوه بر عدم احتیاج به اتصال به وای فای اماکن عمومی با ضریب امنیتی پایین، در هر مکانی که خواستند، به اینترنت متصل شده و به انجام کارهای مورد نظر خود بپردازند.

مراحل محافظت در استفاده از وای فای عمومی
قابلیت دسترسی به اینترنت در مکان های متعدد، امکان ارتباط و دورکاری (اشتغال از راه دور ) را فراهم آورده است، هر چند اتصال به شبکه های عمومی به امنیت و سهولت وای فای خانگی نیست. به علت عدم شناخت از هویت ایجادکننده وای فای عمومی و عدم آگاهی از هویت کاربران مشترک، این گونه از اتصالات، ضریب امنیتی پایین تری نسبت به نوع خانگی آن دارد.
برای امنیت سایبری، پلیس فتا هم به مواردی اشاره کرده که رعایت آنها ضروری می باشد. به خاطر داشته باشید امنیت در وای فای عمومی وجود ندارد، خطر تهدیدات بالقوه از دو ناحیه (صاحب شبکه و کاربران متصل) در کمین است، ازاین رو تا جای ممکن از کمترین تعداد وای فای عمومی استفاده کنید یعنی به اتصالات قبلی بسنده کنید.
با استفاده از پروتکل HTTPS به هنگام وب گردی، خویش را در مقابل سرقت اطلاعات و رصد ترافیک تبادلی بین خود و سرور اصلی ایمن کنید و هیچگاه از راه پروتکلHTTP وارد هیچ سایتی نشوید. همینطور حتی در صفحات معتبر، از وارد کردن اطلاعات شخصی خود مانند آدرس منزل، ایمیل، شماره تماس، پسورد و شماره کارت بانکی در بستر وای فای عمومی خودداری کنید.
پیش از اتصال به وای فای عمومی از مسدود کردن تمامی گزینه های مربوط به "اشتراک گذاری (file sharing)" در تنظیمات تبلت، کامپیوتر و گوشی هوشمند خود مطمئن شوید. در صورت وجود هرگونه پیش شرط در استفاده از وای فای عمومی، حتما با هوشیاری مطالعه و از پذیرش عجولانه آن خودداری کنید. گاهی به محض برقراری اتصال، پیغام نصب یک یا چندین نرم افزار(اپلیکشین) روی گوشی مشاهده می شود اما تحت هیچ عنوان آنها را نصب نکنید.
همینطور می توانید هنگام اتصال به اینترنت وای فای، از وی پی ان استفاده کنید، چونکه وی پی ان قادر به کدگذاری اطلاعات تبادلی بین دستگاه و سرور بوده و از سرقت ترافیکی جلوگیری می کند. هرچند بهترین روش پیشگیری از هرگونه سوءاستفاده از وای فای عمومی، استفاده نکردن از آن است. ازاین رو اگر به نقاط دورافتاده می روید، قبلاً اطلاعات مورد نیاز خویش را دانلود کنید و در صورت اجبار فقط از اینترنت سیمکارت استفاده کنید.




1399/05/19
23:24:06
5.0 / 5
2433
تگهای خبر: اپل , اینترنت , بدافزار , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی