توجیه مونتاژ به اسم تولید، مانع واردات تجهیزات فناوری

توجیه مونتاژ به اسم تولید، مانع واردات تجهیزات فناوری یک کارشناس تجهیزات فناوری اطلاعات با انتقاد از ممانعت های واردات تجهیزات اظهار داشت که برخی به بهانه تولید، جلوی واردات را می گیرند، ارزان ترین قطعات منفصله را برای مونتاژ انتخاب می کنند که به سبب کیفیت نازل قطعات، جنس مناسبی تولید نمی گردد و مشتری محصول را نمی خرد.


مسعود شکرانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات، برخی مسئولان دولتی متوجه تفاوت واردات تجهیزات فناوری با دیگر واردات نیستند، اظهار نمود: برای هر وارداتی، پس از ثبت و سفارش می توانید به واردات کالا اقدام کنید، اما در حوزه فناوری اطلاعات لازم است کاربران هدف را تعیین کرده و متناسب با آن ثبت سفارش کنید و هزینه کالا باید از کاربر دریافت شود و پروسه رساندن پول به فروشنده هم زمان زیادی می گیرد.
وی افزود: دیگر این که به علت تحریم ها، نباید مکاتبه ای از جانب ایران صورت بگیرد و بعد که جنس خریداری می شود، باید بتوانید مباحث در ارتباط با پشتیبانی های لازم را از فروشنده دریافت کنید. بعضی از کسانی که در دولت قوانین را وضع می کنند، به ویژه در وزارت صمت و بانک مرکزی، به این موارد توجه نمی کنند.
او با اشاره به اینکه مشکل دیگر این است که یک سری از افراد، از خلاءهای قانونی در کشور استفاده می نمایند، اضافه کرد: حالا هم موضوع تولید مطرح شده و باب دیگری برای آنها باز کرده است. برای مثال در حوزه پوزهای فروشگاهی، این دستگاههای پوز را می توان به قیمت ۸۵ دلار خریداری کرد اما شرکت تولیدکننده خارجی، قطعات منفصله این دستگاههای پوز را ۸۸ دلار می فروشد، یعنی سه دلار گران تر. زمانی که این تجهیزات را وارد می کنید، امکان دارد به بخشی از این تجهیزات هنگام مونتاژ لطمه وارد شود. ازاین رو نه فقط هیچ ارزش افزوده ای برای کشور ایجاد نمی کند، بلکه ما تنها پروسه مونتاژ را انجام داده ایم.
این عضو کمیسیون تامین کالا و تجهیزات فاوا سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران افزود: از طرفی این افراد زمان انتخاب شرکت برای خرید قطعات منفصله هم ارزان ترین شرکت را انتخاب می کنند. یعنی کیفیت قطعات خریداری شده به شدت نازل است. به علت کیفیت نازل قطعات، نه به علت تولید داخل و یا تهدید خارجی، جنس مناسبی تولید نمی گردد و مشتری محصول را نمی خرد. اینجاست که بعضی به وزارت صمت فشار می آورند که جلوی واردات را بگیرد.
فرآیند کنترل کیفیت در چین، در ایران وجود ندارد
شکرانی تصریح کرد: این در شرایطی است که در این شرایط اصلا تولید و حتی هیچگونه تحقیق و توسعه ای صورت نگرفته، بلکه همان کار بازرگانی قبلی است، اما این دفعه با یک شرکت چینی مذاکره کرده و قطعات منفصله را به کشور وارد کردند. تمام توان ما هم مونتاژ است و حتی پروسه کنترل کیفیتی که در چین هست هم در ایران وجود ندارد. اما واردکنندگان این قطعات، به جهت اینکه جنس مونتاژی شان را بفروشند، فشار می آوردند که جلوی واردات را بگیرید. ما از تولیدکننده واقعی حمایت می نماییم اما بحثمان تولیدکنندگانی است که می خواهند به هر شکلی فشار بیاورند و اجازه نمی دهند که کارها به درستی صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به بحث آزمایشگاه های تایید نمونه، بیان نمود: عده ای با این اندیشه که واردکنندگان سود سرشاری دارند، می خواهند هزینه های زیادی از واردکنندگان بگیرند، درحالی که هیچ گاه پروسه تایید نمونه را نشان ندادند. یک عدد بعنوان تایید نمونه اعلام می کنند و این در شرایطی است که تجهیزات مورد نظر در خارج از کشور، تاییدیه های لازم را گرفته است. تمام اینها موجب می شود یک هزینه اضافه به مصرف کننده تحمیل شود.
عضو کمیسیون تامین کالا و تجهیزات فاوای سازمان نصر افزود: همین طور گردش مالی واردات نزدیک به ۹ ماه طول می کشد. از زمانی که سرمایه گذار پول را حواله می کند تا وقتی که جنس فروخته می شود و بخواهد سودش را بگیرد، ۹ ماه خواب سرمایه اتفاق می افتد. این مساله سبب شده که قیمت ها در بازار به شدت افزایش پیدا کند و مصرف کننده بیش از پیش متضرر شود. در زیرساخت های کلان هم پروسه واردات به سختی اتفاق می افتد. در بحث پروژه "شاد" به علت شروع کرونا و آموزش مجازی، ما از ۱۲ میلیون دانش آموز، نتوانستیم به سه میلیون خدمات بدهیم، چون تجهیزات آی تی بموقع وارد کشور نشد.



1400/08/10
09:31:12
5.0 / 5
537
تگهای خبر: تولید , خدمات , دستگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی