نگاهی به اخبار حوزه ارتباطات در هفته گذشته،
از قدمی بزرگ در توسعه اینترنت تا امکان ثبت شکایت برای دریافت پیامک های تبلیغاتی مزاحم
اچ پی: ضرورت پیگیری پیشرفت پروژه جی نف در دو بخش زیرساخت و فرایند، ممنوعیت ارسال پیامک تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدون اجازه و برداشتن قدمی بزرگ در توسعه 5G تعدادی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر گردید.
به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، هفته پایانی اردیبهشت ماه در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبری به مناسبت روز جهانی ارتباطات شروع شد. سید ستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در مراسم روز جهانی ارتباطات با بیان این که توسعه ارتباطات و پیشرفت کیفیت ارتباطات محور اول وزارت ارتباطات است، اشاره کرد: مردم از ما مطالبه جدی بر بحث کیفیت دارند و اگر صحبت از دسترسی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از GDP می نماییم نیاز به سرمایه گذاری ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلاری در این بخش داریم که به دلیلهای مختلف در سال قبل کمتر از ۲ میلیارد بود؛ بدین سبب بدنبال ساز و کار این مساله هستیم.
در ادامه این مراسم، سه پروژه ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در عرصه های ارتباطات زیرساخت، پشتیبانی از نوآوری و توسعه عدالت ارتباطی افتتاح و به بهره برداری رسید. همین طور وی در بیست وششمین جلسه کارگروه ملی پروژه ملی نشانی گذاری مکان محور کشور (GNAF) بر ضرورت غائی سازی این پروژه ملی، تأکید نمود.
هاشمی اظهار داشت: پیشرفت پروژه باید هم زمان در دو بخش «زیرساخت» (شامل تهیه نقشه و انطباق آن) و «فرآیند» (که بیان کننده وظایف دستگاه های مختلف است) پیگیری شود.
در هفته گذشته همین طور نشست های مجازی دوجانبه ایران با پاکستان و قزاقستان برگزار شد. در اولین جلسه مجازی، از جانب جمهوری اسلامی ایران میثم عابدی-معاون فناوری و نوآوری-، بهزاد اکبری- معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- بهزاد احمدی- مشاور وزیر در امور راهبردی و بین الملل- و از جانب پاکستان نیز خانم شازا فاطیما خواجه وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات و معاونین و مدیران وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاکستان و همین طور سفرای هر دو کشور حضور داشتند.
در این نشست دو طرف ضمن تاکید بر اهمیت تبادل تجربیات، پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان و تقویت ارتباطات منطقه ای، موضوع گسترش زیرساخت های ارتباطی و اتصال فیبرنوری میان دو کشور را به عنوان یکی از محورهای اصلی همکاریهای آینده مورد بررسی قرار دادند.
در نهایت روز سه شنبه سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دیدار با چاکیف مامت خان بردیمیرادویچ، رییس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان، با اشاره به نقش تعیین کننده فناوری در اقتصاد و زندگی امروز، تاکید کرد: اقتصاد دیجیتال یکی از برنامه های راهبردی ایران برای آینده است که با جدیت دنبال می شود. در ادامه این دیدار، وزیر ارتباطات ایران پیشنهاد ایجاد یک پلت فرم مشترک با مشارکت شرکت ملی پست برای معرفی محصولات دو کشور را بیان کرد و از رییس آژانس ترکمنستان برای حضور در نمایشگاه الکامپ و اجلاس هوش مصنوعی که در سال ۲۰۲۶ در ایران برگزار می شود، دعوت به عمل آورد.
در آخر این جلسه، قرار شد دو کشور نمایندگانی برای تشکیل کارگروه مشترک و تدوین سند همکاری معرفی کنند.
ممنوعیت ارسال پیامک تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدون اجازه، از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر گردید. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام نمود که قبل از این بمنظور رعایت حقوق مصرف کنندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات و ساماندهی دریافت و عدم دریافت پیامک های انبوه تبلیغاتی از تمام سرشماره ها، سامانه کد دستوری #۸۰۰* به راه افتاده است و با این امکان، مشترکان می توانند نسبت به فعال سازی یا غیرفعال سازی دریافت پیامک های تبلیغاتی برای هر اپراتور اقدام نمایند. ارسال کنندگان پیامک های اطلاع رسانی از سرشماره های خدماتی نیز ملزم شده اند عبارت "لغو ۱۱" را در آخر پیامک خود درج کنند تا مشترکان بتوانند با ارسال عدد ۱۱ به سرشماره ای که از آن پیامک دریافت کرده اند، ادامه دریافت پیامک را لغو کنند.
مشترکانی که بدون رضایت خود پیامک انبوه دریافت می کنند می توانند با مراجعه به سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ به آدرس https: //۱۹۵.cra.ir و یا تماس با شماره ۱۹۵ شکایت های خودرا برای دریافت پیامک های تبلیغاتی مزاحم ثبت کنند.
از دیگر خبرهای مهم هفته گذشته می توان به قدمی بزرگ در توسعه ۵G در کشور اشاره نمود. مزایده واگذاری باندهای فرکانسی ۳۸۰۰-۳۶۰۰ مگاهرتز برای ارتباطات سیار سراسری، بمنظور توسعه نسل پنجم ارتباطات (۵G) با حضور نمایندگان اپراتورهای موبایل در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) اجرا شد.
قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: دو شرکت خدمات ارتباطی رایتل و مخابرات ایران در مزایده واگذاری باندهای فرکانسی ۳۸۰۰-۳۶۰۰ مگاهرتز به ترتیب برنده بلوک اول و دوم فرکانسی شدند تا گام مهمی در راه توسعه نسل پنجم ارتباطات سیار (۵G) در کشور برداشته شود.
بگفته وی تعهد امکان دسترسی به ۵G از سال ۱۴۰۴ بصورت سالانه در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مشخص شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب